Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Na ogledu Čistilne naprave Sevnica

Občina Sevnica je v sodelovanju z Javnim podjetjem Komunala Sevnica in Javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica tudi letos povabila devetošolce na ogled in predstavitev delovanja Čistilne naprave Sevnica. Ekskurzije so se 6. maja udeležili učenci osnovnih šol iz Boštanja, Blance, Tržišča, Krmelja in Šentjanža, v naslednjem tednu pa bo ogled čistilne naprave organiziran za vse, ki osnovno šolo obiskujejo v Sevnici.


Namen ekskurzije je učencem iz prve roke predstaviti številne poučne informacije, katerih skupni imenovalec je varovanje in odgovorno ravnanje z okoljem in naravo, s katero in v kateri živimo. S strani direktorja sevniške Komunale Mitje Udovča in sodelavcev je bilo predstavljeno delovanje Čistilne naprave Sevnica. Naprava v velikosti 9.900 populacijskih enot, ki zagotavlja čiščenje odpadnih voda z območja osrednjega poselitvenega jedra občine, po vseh strokovnih merilih kaže zelo dobro delovanje. Odstotek čiščenja je namreč 96,5-odstoten, kar jo uvršča med najbolje delujoče tovrstne naprave v Sloveniji.

 

Župan Srečko Ocvirk je šolarjem predstavil delovanje in naloge Občine Sevnica, direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek je predstavila turistično ponudbo, naravne in družbene znamenitosti občine ter aktivnosti na področju mladinskih dejavnosti, vodja Oddelka za okolje in prostor Roman Perčič pa aktivnosti Občine Sevnica za zagotavljanje trajnostne mobilnosti v povezavi z varovanjem okolja.

Oglejte si tudi