Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Mladim in Zemlji prijazna občina

Sevniška občina se je v oktobru razveselila dveh priznanj, ki potrjujejo dobro delo na področjih mladinskih dejavnosti ter varstva in urejanja okolja: postala bo podpisnica certifikata »Mladim prijazna občina«, stroka pa jo je uvrstila tudi med nosilke priznanja »Zemlji prijazna občina«.

 

Občina Sevnica bo v novembru podpisala certifikat »Mladim prijazna občina« za obdobje 2013–2017. Certifikat je priznanje lokalnim skupnostim, ki so v minulih letih uspešno izvajale ukrepe s področja lokalnih mladinskih politik in tako zagotavljale mladim prostor, v katerem lahko razvijajo svoje kompetence in veščine, dosegajo samostojnost in hitreje vstopajo v odraslost. Prve certifikate »Mladim prijazna občina« za obdobje 2012–2016 je lani prejelo sedem slovenskih občin, certifikat pa bo za obdobje 2013–2017 v novembru šestim občinam, tudi Sevnici, podelil Mladinski svet Ajdovščina v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in Mariborom – Evropsko prestolnico mladih 2013.

 

Na četrtem vseslovenskem natečaju »Zemlji prijazna občina 2013« so po ocenah strokovnjakov Direktorata za kmetijstvo Ministrstva za kmetijstvo in okolje, Zavoda Republike Slovenije za gozdove, Gradbenega inštituta ZRMK, Okoljsko raziskovalnega zavoda, Gospodarskega razstavišča in zavoda Tovarna trajnostnega turizma podelili tudi priznanja za odgovorno prizadevanje na področju varovanja naravnih danosti, ustvarjanje boljše kakovosti bivanja občanov ter dobro informiranje o pravilnem odnosu do okolja. Priznanja so bila podeljena v sklopu 44. sejma Narava-Zdravje, ki je potekal od 17. do 20. oktobra, prejemnica priznanja pa je postala tudi Občina Sevnica. Področja raziskovanja so bila lokalna samooskrba, varovanje gozdov, energetika, ravnanje z odpadki, sejemska dejavnost, trajnostni turizem in okoljsko komuniciranje.

 

Na sejmu Narava-Zdravje tudi Občina Sevnica


V vsebinskem programu letošnjega sejma Narava-Zdravje je s predstavitvijo projekta umeščanja in gradnje spremljajoče infrastrukture ob hidroelektrarnah sodeloval tudi župan Srečko Ocvirk. Zbranim je predstavil predlog Občine Sevnica, kako bi številne pridobljene izkušnje in znanja lokalne skupnosti v bodoče združili v okviru centra dobrih praks umeščanja velikih projektov v prostor.

Oglejte si tudi