Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
12°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Kaj veš o prometu za devetošolce sevniške občine

Na tekmovanju z naslovom »Kaj veš o prometu« se je 21. maja v teoretičnem in praktičnem poznavanju vožnje s kolesom pomerilo 42 učencev iz šestih osnovnih šol sevniške občine.


V uvodnem delu tekmovanja sta tekmovalce pozdravila župan Srečko Ocvirk in ravnateljica OŠ Sava Kladnika Sevnica, ki je tekmovanje gostila, Mirjana Jelančič. Tekmovanje se je pričelo s teoretičnim preizkusom znanja iz cestno-prometnih predpisov, sledila je vožnja s kolesom na poligonu pri sevniški šoli, nato pa še mestna vožnja. Praktični del tekmovanja v prometu je spremljala ocenjevalne komisije v sestavi Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Občine Sevnica, Policijske postaje Sevnica in Avtošole Prah Sevnica. Učence so na tekmovanju spremljali osnovnošolski mentorji.

 

Zmagovalec tekmovanja je postal Vid Žganjar iz OŠ Milana Majcna Šentjanž, druga je bila Nina Rman iz OŠ Milana Majcna Šentjanž, tretji pa Tadej Vintar iz OŠ Boštanj. Skupinsko je bila najuspešnejša Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž, na drugo mesto se je uvrstila Osnovna šola Blanca, na tretje pa Osnovna šola Krmelj. Zmagovalec Vid Žganjar se bo uvrstil državnega prvenstva, ki bo 31. maja v Ljubljani, za nagrado pa je s strani Občine Sevnica prejel novo kolo.

 

Priznanja in nagrade najboljšim sta podelila predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Janez Podlesnik in pomočnik ravnateljice na sevniški šoli Aleš Tuhtar.

Oglejte si tudi