Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

47. tekmovanje »Kaj veš o prometu«

Občina Sevnica je skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v sredo pripravila že 47. tekmovanje »Kaj veš o prometu«. Gre za eno od oblik preventivnih akcij za kolesarje ter dodatno spodbudo za učenje prometnih pravil, razvijanje spretnosti in pravilne vožnje v prometu. Tekmovanja se je udeležilo 41 učencev s šestih osnovnih šol sevniške občine.

 

V uvodnem delu sta tekmovalce pozdravila župan Srečko Ocvirk in ravnateljica OŠ Sava Kladnika Sevnica, ki je tekmovanje gostila, Mirjana Jelančič. Tekmovanje se je pričelo s teoretičnim preizkusom znanja iz cestno-prometnih predpisov, sledila je vožnja s kolesom na poligonu pri sevniški šoli, nato pa še mestna vožnja. Praktični del tekmovanja v prometu je spremljala ocenjevalne komisije v sestavi Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Občine Sevnica, Policijske postaje Sevnica in Avtošole Prah Sevnica. Učence so na tekmovanju spremljali tudi mentorji.

 

Skupinsko je bila najbolj uspešna OŠ Sava Kladnika Sevnica, posamično pa je bil najboljši Miha Lamovšek z OŠ Milana Majcna Šentjanž. Zmagovalec se bo uvrstil državnega prvenstva, ki bo 30. maja v Novem mestu, za nagrado pa je prejel novo kolo. Priznanja najboljšim sta podelila predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Drago Kovač in koordinator tekmovanja s strani občine Jurij Kuhar. Za prijetno glasbeno popestritev sta poskrbela učenka Leja Jazbinšek in profesor matematike Milan Mitrović.

 

Oglejte si tudi