Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
4°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

23. redna seja občinskega sveta

Po poletnem premoru je z delom pričel Občinski svet Občine Sevnica in se 19. septembra sestal na 23. redni seji. Občinska uprava je članom sveta predstavila poročilo o izvrševanju letošnjega proračuna v prvem polletju, ki je izvajan kot načrtovano, po planih tečejo vsi projekti in investicije ter izvrševanje rednih oziroma zakonskih nalog. Ob predpostavki stabilnosti finančnih prihodkov iz državnega proračuna ter državnih in evropskih investicijskih virov bo proračun do konca leta realiziran v celoti.

 

Eden od projektov, načrtovanih v naslednjem letu, je Posavska špajza, ki ga občina načrtuje izvesti skupaj z drugimi posavskimi občinami. Po neuspešni prvi prijavi na razpis za pridobitev sofinancerskih sredstev bo projekt prijavljen vnovično, z enako vsebino in namenom, tokrat pa bo vodilni partner Občina Sevnica. Vsebina projekta, katerega vrednost v sevniški občini znaša okrog 330 tisoč evrov in za katerega je predvideno 85-odstotno sofinanciranje s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, je reševanje problematike dotrajanosti tržnic in ustvarjanje novih prodajnih kapacitet za neposredno prodajo lokalnih in regionalnih produktov, okoliških kmetij, rokodelcev, društev in drugih nevladnih organizacij iz Posavja ter razvoj druge turistične infrastrukture, ki prispeva k promociji lokalnih pridelovalcev. Celotna vrednost projekta Posavska špajza za vse občine znaša okrog 1,7 milijona evrov.

 

S področja družbenih dejavnosti so svetniki obravnavali in soglašali k sistematizacijam delovnih mest v vrtcih ter sprejeli sklep o predlaganih oblikovanih cenah vzgojno-varstvenih programov v javnih vrtcih na območju občine. Bistveni vpliv na cene ima število oddelkov, njihova oblika in število otrok v oddelkih, pa tudi izobrazbena struktura in starost kadra, medtem ko so izhodišča za izračun plač, materialnih stroškov in živil za vse vrtce enaka. Trenutno v vseh vrtcih deluje 35 oddelkov s 616 vključenimi otroki. Z letošnjim letom nov oddelek deluje tudi na Studencu pod okriljem Vrtca Ciciban Sevnica, zaradi česar so bile na seji potrebne spremembe in dopolnitve Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Vrtec Ciciban Sevnica.

 

Na podlagi sklepa z ene od preteklih sej, na kateri je bilo obravnavano poslovanje javnega podjetja Plinovod Sevnica, ki se sooča z zaostreno tržno situacijo na področju prodaje plina, je vodstvo podjetja na zadnji seji predstavilo polletno poročilo dela za leto 2013 s predlogi za izboljšanje vzdržnosti poslovanja. Občinski svet se je seznanil s polletnim poročilom in hkrati sprejel sklep, naj podjetje Plinovod skupaj z občino in ob podpori energetske stroke za trgovski del dejavnosti podjetja pripravi strategijo razvoja samega podjetja in energetike v občini.

 

Med drugimi točkami dnevnega reda so člani sveta potrdili cenike za izvajanje pogrebne in pokopališke dejavnosti v krajevnih skupnostih Boštanj, Krmelj, Loka pri Zidanem Mostu, Studenec, Šentjanž, Tržišče in Zabukovje, pri oblikovanju katerih so bili upoštevani lokalni značilni načini opravljanja teh storitev. Obravnavanih je bilo nekaj kadrovskih sprememb v sestavih svetov javnih zavodov ter drugih vsebin, povezanih z rednim delom občine.

Oglejte si tudi