Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

Na Gradu Sevnica so spregovorile barve Nene Bedek

V torek, 20. septembra 2016, so na Gradu Sevnica spregovorile barve.

»Ko barve spregovorijo …« je namreč ustvarjalka Nena Bedek, sicer likovna pedagoginja na OŠ Boštanj, poimenovala razstavo svojih likovnih del iz slikarskega opusa, nastalega v letih od 2012 do 2016.

Povezovalka programa Karmen Volavšek, diplomirana umetnostna zgodovinarka, je Neno Bedek in njeno ustvarjanje med drugim predstavila: »Avtorica ostaja zvesta svojemu izraznemu likovnem jeziku, vezanem na abstraktno slikarstvo. V delih, kjer prevladuje nefiguralno slikarstvo, avtorica raziskuje izrazne možnosti likovnih prvin točke, linije in barve. V zgodnejših delih veliko pozornosti posveča natančnim barvnim kompozicijam in kontrastnosti barv, v kasnejših delih pa se umiri, kar simbolično in subtilno izpričujejo njena likovna dela s harmonijo peščenih, naravnih barvnih tonov.

Skozi kreativno raziskovanje slikarskih površin, likovnih prvin, tehnik in materialov avtorica na slikarskih platnih izraža svojo večplastno osebnost, duhovni svet in življenjske izkušnje.

Avtorici likovno ustvarjanje pomeni varen pristan, umik v intimni, duhovni svet, kjer se življenje obarva po svoje.«

V kulturnem programu sta nastopili pianistka Staša Troha in saksofonistka Eva Kotar. Kulturni program se je zaključil v grajskem atriju s prijetnim druženjem in nastopom glasbenega dua - Rudko Mlinarič na harmoniki in Bernard Pungerčič na unikatnem basu.

Rok Petančič

KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi