Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

Srednjeveški dan z grajsko tržnico starin in unikatnih izdelkov ter Dan odprtih vrat Gradu Sevnica

V organizaciji KŠTM Sevnica je zadnjo septembrsko soboto na Gradu Sevnica potekal srednjeveški dan z grajsko tržnico starin in unikatov ter obenem Dan odprtih vrat Gradu Sevnica.

 

Obiskovalci so si lahko v grajskem parku ogledali tržnico s starinami in unikatnimi izdelki, v grajskem parku pa so potekale srednjeveške ustvarjalne delavnice, pohodna glumaška animacija, lutkovne delavnice in animacije, lokostrelstvo, kaligrafinja, glumaška šola, šola mečevanja in mečevalski dvoboji, ogled srednjeveškega tabora, orožarne in viteške opreme, žongliranje, zabavne otroške igre…

 

Otroci so lahko spoznali tudi barona Moscona, ki so ga prebudili in skupaj z njim spoznali življenje na gradu pred stoletji.

 

Na vodenih ogledih gradu so številni obiskovalci spoznali bogato vsebino in ponudbo Gradu Sevnica z okolico.

 

V popoldanskem programu smo se zabavali na glumaški predstavi, ki sta jo izvedla glumača iz Teatra Cizamo ter na čarovniški predstavi Srednjeveška odiseja, ki jo je izvedel priznani čarodej Sam Sebastian.

 

Ob zaključku programa smo si ogledali prikaz srednjeveške poroke ter veliki viteški turnir, kar so izvedli gostujoči vitezi iz srednjeveškega društva Red kraljevega orla.


Prireditev je potekala v okviru Dnevov Evropske kulturne dediščine 2014 ter obenem tudi kot zaključna prireditev tradicionalnega festivala Sevniško grajsko poletje 2014.

 

Rok Petančič

KŠTM Sevnica

 

 

 

 

 

 

 


 

Oglejte si tudi