Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Sevniški otroci bodo dobili glasbila

V soboto, 18. marca, je Študentski klub Sevnica v lokalu Platz organiziral glasbeno-dobrodelni dogodek Širimo ROCK feat. Sokijevih 20 za 20. Zadela nas je izjemna energija ob nastopih lokalnih Modrih zvezd, Makadama in Kaje Kovačič, žurersko kri pa so po žilah pognali tudi fantje skupin D`neeb in Spimdotreh.
Dogodek smo organizirali v podporo glasbeno-dobrodelnega projekta Marka Soršaka Sokija. Znan slovenski bobnar rockovskega banda Elvis Jackson kot dolgoletni učitelj tolkal in mentor opaža pomanjkanje osnovnega glasbenega znanja predvsem pri mlajših generacijah in si že nekaj let aktivno prizadeva, da bi to odpravili. Ob 20-letnici svojega bobnarskega udejstvovanja in poučevanja je dobil idejo za glasbeno-dobrodelni projekt Sokijevih 20 za 20, v sklopu katerega z glasbili obdaruje osnovne šole po Sloveniji.

Vzrok, da smo se v študentskem klubu odločili podpreti imenovani projekt, je večplasten. Spodbuditi želimo glasbeno ustvarjanje sevniških osnovnošolk in osnovnošolcev, podpreti  in omogočiti dostop do najrazličnejših inštrumentov pri glasbeni vzgoji, ne le v glasbenih šolah in drugih okoljih, v katerih se lahko srečajo z njimi. S ponosom sporočamo, da smo na dogodku zbrali dovolj finančnih sredstev, da lahko z glasbili obdarimo eno izmed osnovnih šol v Sevnici. Več informacij, katera je izbrana šola in katera glasbila bo prejela, še razkrijemo. Za podporo pri izvedbi dogodka Širimo ROCK feat. Sokijevih 20 za 20 se zahvaljujemo nastopajočim skupinam, Zavodu Kultiza, Občini Sevnica, Piceriji Rondo, tiskarni PRO PRINT, Bojanu Kostevcu, Bojanu Zakšku - Bobbyju, Miranu Štojsu in Javnemu zavodu KŠTM Sevnica. Za prostovoljne prispevke vsakemu posebej – iskrena hvala. Aktivistke in aktivisti zgodbo #širimovečkotROCK nadaljujemo in sporočamo, da lahko prostovoljne prispevke še vedno oddate v škatlico v lokalu Platz.

 

Andreja Špitalar, Študentski klub Sevnica

Oglejte si tudi