Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
5°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Sevniški » Trije prašički « navduševali turiste na otoku Lošinju

» Grajsko lutkovno gledališče Sevnica « je v poletnih mesecih že tradicionalno gostovalo na otoku Lošinju s svojo lutkovno predstavo, tokrat z » Trije prašički «.  Ta lep vednozelen otok je znan po velikem številu dopustnikov iz Slovenije, zato je bil obisk lutkovnih predstav in odziv gledalcev izjemno dober.   Med ostalim smo igrali tudi v znanem naselju Počitniške skupnosti Krško -  Bučanje, kjer smo dvakrat napolnili plesišče z mladimi in starimi lutk željnimi gledalci, ki so nas nagradili z bučnim aplavzom.  V predstavi je letos  uspešno debitirala mlada lutkovna igralka Lea Pungerčič, ki je sicer tudi članica otroške lutkovne skupine » Grajski harlekini« - podmladka  G L G  Sevnica.                                                                                                                      
Po predstavi so se otroci zgrnili na oder  in si želeli od blizu ogledali lutke. Pokazali smo jim animacijo, lahko so jih vzeli v roke in se z njimi slikali za spomin.                                                                                           
 Med gledalci je bilo tudi več pedagoških delavcev iz Slovenije, ki so želeli vedeti več o našem delovanju, produkciji, predstavah itd.  Nekateri  so nas že kontaktirali  glede predstav in lutkovnih delavnic  na njihovih šolah.                                                                                                                         
 Spoznali smo se tudi s koroškimi Slovenci iz Avstrije, ki organizirajo več lutkovnih srečanj za njihove otroke v zamejstvu.   Pred kratkim smo dobili vabilo za gostovanje lutkovne predstave  » Grdi raček« v Gradcu.                                                                                                                                                   

Navdušeni otroški obrazi so bili največje priznanje in plačilo našim lutkam, ki so razigrale njihovo počitniško počutje na tem lepem jadranskem otoku.                                                                                  
 Zadnje čase imamo več  vabil za gostovanja v tujini, saj so tujci, ki vidijo naše predstave , večinoma zelo navdušeni ne glede na jezikovne pregrade in nerazumevanje slovenščine. Skoraj vsako gostovanje v tujini nam odpira nova vrata otroških src po svetu, kar nas veseli , nam daje nov zagon in potrditev  našega delovanja.          

                                                                 Zavod   G L G            Bernard  Pungerčič

Oglejte si tudi