Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

OBMOČNO SREČANJE OTROŠKIH GLEDALIŠKIH SKUPIN OBČINE SEVNICA 2014

V četrtek, 13. marca smo si v Kulturni dvorani Krmelj ogledali šest gledaliških predstav, ki so jih pripravili učenci osnovnih šol občine Sevnica.
Mentorici Gledališke skupine Klopotec iz OŠ Milana Majcna Šentjanž,  Helena Hribar in Jožica Pelko sta tokrat skupaj z otroki uživali ob nastajanju predstave – Kje si Uršika zala? Osrednji lik v gledališki zgodbi je bila lepa in prevzetna Uršika, ki se je zelo rada spogledovala s fanti. Nekega dne je srečala še posebej lepega fanta, ki jo je s plesom zapeljal v svoj svet …

Gledališka skupina Studenček, ki deluje na Podružnični osnovni šoli Studenec je pripravila predstavo Ko zboli škrat, kjer so glavne vloge odigrali mali in veliki škrati pri zdravljenju enega izmed njih. Pri tem jim je pomagal zdravnik, ki jih je seznanil z zdravilno močjo jabolk. Od 26 učencev, ki obiskujejo šolo, se jih je kar 11 vključilo v dramski krožek in za vsakega je mentorica Andreja Janc našla vlogo.

Kot tretji po vrsti, se nam je predstavil Gledališki klub OŠ Sava Kladnika Sevnica s predstavo Pet Pepelk,  pod mentorstvom Jelke Slukan. Skupino oblikujejo učenci zadnje triade, ki so izbrali izbirni predmet Gledališki klub. Zgodba je pripovedovala o kraljeviču, ki se je zaljubil v Pepelko iz pravljice. Svoji materi, vsemogočni kraljici, je naročil, naj mu jo poišče. Kraljica je nalogo predala ministru za poroke in razporoke. Zapletlo se je, ko je v čakalnici čakalo kar pet kandidatk in vse so zatrjevale, da so Pepelke.

Gledališka skupina OŠ Boštanj je z elementi petja, plesa in igre pričarala predstavo Ljudska pesem si podaja roko s Prešernom. V igrani predstavi so se prepletale zanimive in poučne vsebine s solistično zapetimi pesmimi, tako ljudskimi kot s Prešernovimi, obogatene z zborovsko izvedenim petjem in ponazorjene s plesnimi gibi. Mentorstvo pri nastajanju predstave so prevzele Silvestre Kotar, Zdenke Kozinc in Mateje Repovž Lisec. 

Naše malo gledališča iz OŠ Tržišče, pod mentorstvom Polone Trebše, šteje osem simpatičnih deklet, za letošnje srečanje so pripravile predstavo Pikapolonica in pikice.  Zgodba je govorila o pikapolonici, ki je spraševala svoje prijatelje, koliko pikic ima na krilcih, saj je bila sama še premajhna, da bi jih znala prešteti.

Pestro gledališko dopoldne je zaključila Gledališka skupina Knapec iz OŠ Krmelj s predstavo Čarovnik iz Oza. Mentorica predstave je bila Nataša Možic. Letos so se vživeli v like iz pravljične dežele onkraj mavrice in spoznali kako je, če iščeš pamet, pogum, srce in dom, ki jih imaš ves čas blizu, pa jih ne prepoznaš. Do uspeha je vodilo junake prijateljstvo, ki se je stkalo tudi med mladimi igralci.

Vse skupine je še posebej budno spremljal gledališki igralec Slovenskega ljudskega gledališča v Celju, Damjan Trbovc. Namen tovrstnih srečanj je prikazati najbolj kakovostne in reprezentativne predstave otroških gledaliških skupin in s tem vzpodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne gledališke produkcije.


Katja Pibernik,

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti,

Območna izpostava Sevnica

Oglejte si tudi