Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
SOB.
27°C
5°C
Oceni objavo

Koncert OMPZ Kresnica iz Šentjanža z gosti v Lutrovski kleti

"Mesec marec je mesec pozornosti, zahvale, mesec prebujanja narave in lepih želja" je bilo zapisano v vabilu na koncert Otroško mladinskega pevskega zbora Kresnica iz Šentjanža z gosti. Na cvetno nedeljo, ko je kljub koledarski pomladi grajsko pobočje prekrila snežna odeja, in hkrati na materinski dan so se "Kresnice" s koncertom v Lutrovski kleti pod Gradom Sevnica želele na poseben način zahvaliti vsem staršem in podpornikom za številne male in velike pozornosti, ki jih že več kot dve desetletji ohranjajo skupaj združene v veselju do prepevanja in lepih doživetij, povezanih z njim.
Koncert je sproščeno povezovala Tjaša Repše, bil pa je poln drobnih presenečenj. Program so prijetno dopolnili tenorist Marko Železnik, mlada citrarka Anja Drstvenšek, moška vokalna zasedba Un 's Trboul in altistka Megi Sotlar, ki se je zboru pridružila kot prvošolka in mu ostaja zvesta še danes, čeprav je že zaposlena in vodi septet Fortuna iz Šentjanža.

 »Prepevati ljudem, ki verjamejo vate, je nekaj najlepšega,« je ob zaključku dejala Renata Kuhar, ki vodi zbor vse od njegovega nastanka. S svojo srčnostjo in predanostjo pa je skupaj z izvajalci poskrbela za brezhibno organizacijo in izvedbo koncerta. Največja nagrada je bilo navdušenje obiskovalcev, ki v do zadnjega kotička polni Lutrovski kleti, enem najpomembnejših slikarskih spomenikov na Slovenskem, kar niso želeli zapustiti dvorane. Prijetno druženje se je nadaljevalo v dvorani Alberta Felicijana na gradu.

Koncert sta omogočila Občina Sevnica in KŠTM Sevnica.

Rok Petančič

Oglejte si tudi