Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

Izjemno uspel že tretji ArtEko Šentjanž

Junijski sončni žarki so bili ravno pravšnji za likovno ustvarjanje. V času od 27. do 30. junija je v organizaciji Turističnega društva Šentjanž in Zavoda za mednarodno ustvarjalnost in kulturo imenovanim Qra potekalo že tretje mednarodno srečanje likovnikov ArtEko Šentjanž 2013. Tokrat se je ustvarjalo v zidanici Milene Bregar v Kamenškem, kjer so umetniki na temo ustvarjalne reciklaže združili svoje zamisli in zopet ustvarili osupljive umetnine. Skupino likovnih umetnikov so sestavljali Adriano Gon iz Italije, Maja Briski in Zaneto Paulin s Hrvaške, Elena Sigmund po rodu iz Rusije, danes pa živeča v Budni vasi ter Vladimir Leben, Mojca Marija Vilar, Matic Svažič in Jerca Šantej iz Slovenije.

Program dogajanja je bil pester, saj so se nekateri v petek lahko podali na kratek pohod z naravovarstvenikom Antonom Komatom ter odkril nova bogastva in zaklade rudarske tematske poti Tk pav.

Zaključek srečanja se je zgodil v soboto, 29. junija, ko so bile umetnine postavljene na ogled na malo drugačen način, med trte. Prijetno druženje ob dobrotah pridnih rok članic Turističnega društva Šentjanž in žlahtne kapljice je popestril tudi slovenski poet ter glasbenik Peter Dirnbek. S svojo prisotnostjo pa nas je počastila tudi igralka Violeta Tomič, ki je bila navdušena nad lepoto vinske gorice Kamenško.

Veselje in zadovoljstvo, ne le ustvarjalcev, ampak tudi obiskovalcev, sta dodobra ogrela srca glavnih "krivcev", da se sedaj že tradicionalno srečanje, kljub krizi, ni prekinilo. Iskrena hvala vsem, ki ste na kakršenkoli način pripomogli k uspehu le-tega. Ob ognju pa so se začele rojevati že nove  ideje za prihodnje leto.

Vsi tisti, ki si v Kamenškem nastalih umetnini niste mogli ogledati pa obveščamo, da bo uradna otvoritev razstave nastalih del bo v soboto, 29. septembra v Šentjanžu v sklopu prireditve Šentjanška tržnica.

 

TD Šentjanž

Povezave

www.sentjanz.si

Oglejte si tudi