Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
20°C
4°C
Oceni objavo

Posavska špajza združuje Posavje!

Projekt Posavska špajza povezuje vse občine Posavja, od Kostanjevice na Krki, Bistrice ob Sotli, Brežic, Krškega, Sevnice do Radeč. Glavnina projekta, sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, je bila namenjena vzpostavitvi ali obnovi objektov tržnic v vsaki občini, z namenom vzpodbujanja kmetovalcev za direktno prodajo ter malih in velikih potrošnikov za nakup živil iz lokalnega posavskega okolja.

 

V animacijsko-izobraževalne aktivnosti bo do konca avgusta vključenih več različnih skupin udeležencev, od šolarjev, javnih institucij, lokalnih gostincev in restavracij do nenazadnje ponudnikov lokalno pridelane in sezonske hrane.

 

V začetku julija in konec avgusta pa se bo v bližini novo nastajajočih tržnic odvijal Živahni teden Posavske špajze. V vsaki od posavskih občin bomo organizirali praktične delavnice priprave hrane po odličnih receptih sezonske in lokalne kuhinje, predstavili bomo pestro ponudbo obstoječih in novih pridelovalcev lokalne hrane, obiskovalcem pa bomo podelili tudi praktične nagrade, ki bodo prav prišle pri nadaljnjem nakupovanju na tržnicah.

 

Dogodki, ki so se odvijali v juliju so naleteli na dober odziv in veliko udeležbo, tako s strani nove ponudbe oz novih lokalnih ponudnikov na tržnici, kot s strani novih obiskovalcev tržnice. Rezultati delavnic s ponudniki in osnovnošolci pa so pokazali, da je potrebno še nekaj zadev izboljšati, zato bomo Živahne dni v avgustu prilagodili vsaki občini in željam prebivalcev ter ponudnikov, glavne problematike pa bomo reševali na posvetu konec avgusta. Tržnice in živahni dnevi se bojo v avgustu odvijali ob bolj primernih terminih, v popoldanskem času. Za več info o dogodkih si oglejte našo spletno stran www.knof.si ali FB profil Posavska špajza.

 

Se vidimo na tržnici!

Oglejte si tudi