Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

IPa-Ride&Bike

KŠTM Sevnica pričel z aktivnostmi čezmejnega projekta IPA-Ride&Bike

KŠTM Sevnica se je kot sodelujoči partner aktivno pridružil projektu, ki je uspešno kandidiral na javnem razpisu Operativnega programa Slovenija-Hrvaška 2007-2013, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, splošno znanega kot razpis IPA. Poleg KŠTM Sevnica so projektni partnerji še Zagorska razvojna agencija d.o.o. iz Krapine, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Turistička zajednica Savsko-sutlanska dolina i brigi, Razvojna agencija Kozjansko in Razvojna agencija Sotla, projekt pa je poimenovan z akronimom »Ride&Bike«, kar bi lahko prevedli kot »Jezdenje in kolesarjenje«.

Motiv za projekt je bila želja povezati različne oblike turistične ponudbe na obeh straneh izginjajoče meje v celovit turističen produkt, ki bo povečal prepoznavnost čezmejnega območja in ponudil turistom možnost aktivnega preživljanja oddiha. V okviru projekta bo KŠTM Sevnica izvedel trasiranje in digitalizacijo turistično zanimivih konjeniških in kolesarskih poti, uredil proaktivno spletno stran ter izvedel delavnice za otroke, gostinske ponudnike ob kolesarskih in konjeniških poteh ter delavnice za otroke in mlade. V našem delu projekta želimo združiti znanje, želje in načrte našega lokalnega okolja ter s skupnimi projektnimi aktivnostmi ter dodatno promocijo povečati dostopnost, prepoznavnost in uporabo konjeniških in kolesarskih možnosti, ki jih lokalnim prebivalcem in turistom ponuja naše območje.

KŠTM Sevnica je z aktivnostmi pričel konec meseca septembra, ko se je prva kolesarska delavnica izvedla vzporedno s projektom Simbioza v obliki vodene kolesarske ture od Sevnice do Šmarčne. Druga kolesarska delavnica za otroke osnovnih šol občine Sevnica je bila izvedena v tednu otroka prvi teden v oktobru, ko so se učenci iz različnih osnovnih šol podali na strokovno vodeno kolesarsko turo od Sevnice do Brestanice, pri tem pa so jim izkušeni kolesarski vodniki podajali navodila in nasvete o pravilnem in varnem kolesarjenju.

Vabimo vas, da se nam v prihodnjih mesecih vse do meseca aprila pridružite na kateri od aktivnosti, o katerih vas bomo obveščali in vabili preko medijev in o katerih lahko več izveste na www.kstm-sevnica.si.      

Oglejte si tudi