Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

DUŠEVNO ZDRAVJE - VSAK DAN

10. oktober je »Svetovni dan duševnega zdravja«. Strokovnjaki opažajo, da se duševnim boleznim v današnjem času pogosto pridružijo še telesne bolezni in tudi obratno; kroničnim telesnim boleznim se rade pridružijo različne duševne bolezni, najpogosteje depresija. Tveganje za razvoj depresije ima od 23% do 33% bolnikov s kroničnimi telesnimi boleznimi. Letošnji slogan DUŠEVNO ZDRAVJE - VSAK DAN poudarja, da mora za svoje duševno zdravje skrbeti vsak posameznik vsak dan, v primeru težav pa čim prej poiskati pomoč!

Prizadevanja na področju skrbi za duševno zdravje so se v Sloveniji v zadnjih letih okrepila, čeprav predstavljajo duševne težave resen javnozdravstveni problem. V zadnjih letih beležimo povečano število prvih obiskov na primarni ravni zaradi duševnih in vedenjskih motenj.

 

Pomembno je preprečevanje duševnih bolezni!
S sloganom »Duševno zdravje - vsak dan« želimo poudariti, da mora za svoje duševno zdravje skrbeti vsakdo -  in to vsak dan. V primeru duševnih težav pa je potrebno čim prej poiskati pomoč. To je pomembno sporočilo za vsakega izmed nas. Dobro si organizirajmo svoj čas in si kljub obveznostim vzemimo dovolj časa zase, za sproščujoče aktivnosti, druženje, pogovor, fizične aktivnosti, zdravo zabavo in smeh!

 

Služba skupnostne psihiatrične obravnave za Posavje v Zdravstvenem domu Sevnica ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja vsakemu izmed vas želi obilo notranjega miru in dobrega duševnega počutja!

Oglejte si tudi