Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

V ospredju prostorski akti

Občinski svet Občine Šentrupert je na včerajšnji 11. redni seji obravnaval tri dokumente, povezane s prostorskim načrtovanjem na področju gospodarstva, stanovanjskega vprašanja in okolja. Najpomembnejši je OPPN za novo stanovanjsko cono.

 

Sprejeti OPPN za stanovanjsko cono Šentrupert je akt, ki ureja izgradnjo nove stanovanjske soseske na jugovzhodnem delu naselja Šentrupert, vključno s prometno, komunalno in energetsko infrastrukturno ureditvijo in priključki ter zunanjimi ureditvami. "Ta občinski podrobni prostorski načrt definira vse detajle, ki so povezani z možnostjo, da se na teh zemljiščih postavi 12 individualnih, enodružinskih hiš manjših kvadratur. V tem trenutku je morda še preuranjeno govorit o tem, kakšen koncept bo prevladal, kdo bo investitor, OPPN je tista prva podlaga, ki ta zemljišča spravlja do te faze, da so zmožne pridbiti gradbeno dovoljenje, v nadaljevanju pa verjamem, da bomo skupaj našli tudi ustrezne rešitve za investicijo in za sam program," pojasnjuje župan Občine Šentrupert Rupert Gole.

 

OPPN za območje kamnoloma Draga je podlaga za umestitev ustreznih objektov in ureditev infrastrukture za kamnolom oz. nadzemno pridobivalni prostor za izkoriščanje mineralnih surovin in proizvodne dejavnosti, povezane z mineralnimi surovinami ter gradbeništvom na ureditvenem območju, vendar ga občinski svet na včerajšnji seji še ni sprejel, temveč zahteva, da se pred odločanjem o sprejemu, preveri dejansko stanje na tem ureditvenem območju. Občinski svet Občine Šentrupert pa je že na prejšnji seji že sprejel Odlok o OPPN za spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta za območje urejanja obrtno podjetniške cone Šentrupert, kasneje pa prejel nekaj dopolnil agencije za okolje, ki so jih smiselno vnesli v odlok, ki so ga sprejeli včeraj.

 

Sicer pa je občinski svet v Šentrupertu včeraj v svet zavoda Osnovne šole dr. Pavla Lunačka kot predstavnike ustanovitelja imenoval Janjo Grebenc, Miro Brezovar in Darjo Krivec, kot tretjega člana nadzornega sveta javnega podjetja Energetika Šentrupert pa Janka Zakrajška. Občinski svet se je strinjal tudi, da se cena neposredne oskrbe storitve pomoči na domu iz 15,72 evra zniža na 15,11 evra, kar za uporabnika pomeni, da se cena ure med delovnikom in ob sobotah iz sedanjih 6,28 evra zniža na 6,03 evra, cena storitve na nedeljo oz. na dan državnega praznika pa bo po novem 17,70 evra oziroma 7,00 evrov za uporabnika. Občina Šentrupert namreč subvencionira storitev pomoč na domu v višini 60 odstotkov, krije pa tudi stroške v zvezi s strokovno pripravo, vodenjem in koordiniranjem.

Oglejte si tudi