Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Slovenija kot karavaning destinacija

Düsseldorf, 26. avgust – 4. september 2016 – Natanko na stotih mestih in v 56 občinah v Sloveniji se popotnik z avtodomom lahko ustavi, prenoči in raziskuje okolice. Vseslovenski projekt Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji se je predstavil na največjem svetovnem sejmu s področja kampinga in karavaninga Caravan Salon Düsseldorf 2016.

Ena od 56 slovenskih občin je tudi Občina Šentrupert, kjer so popotniki z avtodomi dobrodošli pri Hotelu Frelih, kjer so že poskrbeli za ustrezno označitev prostora.

 

»Odločitev, da se aktivno predstavimo na sejmu v Düsseldorfu, je bila prava. Na sever Nemčije smo se odpeljali z avtodomom, ki nam ga je posodila novomeška Adria Mobil. Danes so vtisi že zbrani. Kar posebej veseli, je to, da so obiskovalci, s katerimi smo se pogovarjali, prepoznali Slovenijo kot deželo, v kateri se lahko tudi ustavijo, ne le peljejo po avtocesti mimo. Majhne razdalje, raznolikost pokrajine ter široka ponudba različnih aktivnosti lahko k nam pripeljejo številne popotnike z avtodomom, saj prav vsak lahko najde nekaj zase. Produkt pa so kot zanimiv prepoznali tudi tuji novinarji in verjamem, da bodo tuji bralci revij za tovrstno preživljanje prostega časa prav kmalu seznanjeni z možnostjo postanka in raziskovanja Slovenije,« pravi koordinatorka projekta Petra Krnc.

 

Slovenske občine, ki jih druži zavest, da so popotniki z avtodomi dragoceni gostje, ki si želijo raziskovati in doživeti Slovenijo od blizu, so se letos predstavile že na tretjem sejmu v tujini – po Stuttgartu in Münchnu še v Düsseldorfu, kjer so posodobljeno brošuro obiskovalci lahko dobili kar na treh mestih, med drugim na razstavnem prostoru Adrie Mobil, kjer se je Slovenija kot karavaning (in kamping) destinacija prvič predstavlja v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo. Sejem Caravan Salon 2016 je sicer obiskala tudi delegacija MPZA.

 

Brezplačna brošura vsebuje osnovne informacije o stotih lokacijah, na katerih lahko popotnik z avtodomom brezskrbno prenoči, ponekod pa ima tudi možnost oskrbe oziroma mu nudijo vse udobje, ki ga na popotovanju in raziskovanju potrebuje.

 

V projekt je trenutno vključenih 56 občin. Občine-partnerice v projektu so poleg nosilne Mirne še Benedikt, Bled, Brežice, Divača, Dobrepolje, Dobrovnik, Dolenjske Toplice, Domžale, Gornji Grad, Hrpelje-Kozina, Ivančna Gorica, Jesenice, Kočevje, Koper, Kostanjevica na Krki, Kozje, Kranj, Krško, Ljutomer, Loška dolina, Lukovica, Markovci, Metlika, Miren-Kostanjevica, Mokronog-Trebelno, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Ormož, Postojna, Radenci, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Semič, Sevnica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Škocjan, Škofja Loka, Šmarje pri Jelšah, Šmarješke Toplice, Trebnje, Tržič, Velenje, Velike Lašče, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Zreče, Žalec, Železniki, Žiri in Žužemberk.

 

Naslednji sejem, kjer bomo projekt aktivno predstavljali, se začenja že čez nekaj dni v italijanski Parmi. Sejem Il Salone del Camper je na področju kampinga in karavaninga ter turizma drugi največji evropski sejem in je tako takoj za Düsseldorfom tako po številu rasztavljalcev kot tudi po številu obiskovalcev, ki jih je vsako leto več.

Oglejte si tudi