Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Tekmovanje v streljanju z zračno puško 2016

ZB za vrednote NOB Trebnje je v sodelovanju z Občinsko organizacijo Mokronog- Trebelno in Mirna, 29.11.2016 organiziralo  strelsko tekmovanje z zračno puško na strelišču v TVD Partizan Mirna. V zasledovanju ciljev naše organizacije, pri svojem delovanju skrbimo tudi za aktivnosti mladih, ki jih skušamo seznanjati z vojaškimi vrlinami, med katere spada tudi strelstvo, ki je postalo olimpijska disciplina in v kateri naši tekmovalci dosegajo zavidljive uspehe. Želeli smo s strelstvom seznaniti čim širši krog mladih, zato smo se odločili, da izvedemo tekmovanje med ekipami posameznih šol mirnske in temelniške doline.  Našemu vabilu se je odzvalo 6 (šest) ekip iz Osnovne šole Mokronog in Osnovne šole Mirna.  

Streljanje se je izvedlo po pravilih strelske zveze Slovenije. Tekmovalo se je ekipno in posamezno, ne glede na starost in spol. Ekipo so  sestavljali štirje tekmovalci, v skupni rezultat pa se je štel rezultat najboljših treh. Streljalo se je z razdalje 10 m, tekmovalci pa so imeli na voljo 20 minut, neomejeno število poskusnih strelov in 10 strelov za oceno (po 5 strelov v vsako tarčo). Streljalo se je s serijsko zračno puško na tarče R-8.


Tretje mesto ekipno je dosegla ekipa Mirna2 v sestavi: Višček Žiga, Bajc Nik in Peterlin Maj. Dosegli so 148 krogov. Drugo mesto je dosegla ekipa Osnovne šole Mokronog2 v sestavi: Novak Žan, Smole Matic, Hočevar Domen in Popit Matej in dosegli so 151 krogov. Prvo mesto pa je dosegla ekipa Mokronog 6 v sestavi: Dragan Toni, Kos David, Lukek Jernej in Janeš Klenem. Dosegli so 160 krogov. Vsem ekipam so bili podeljeni pokali, prvouvrščeni pa Zbornik ZZB za vredmote NOB Slovenije 2016.
Pri posameznikih je tretje mesto zasedel Pravne Matic z 58 krogi, drugi je bil Novak Žan z 63 krogi, prvi pa Kos David z 66 krogi. Najboljšim posameznikom so bile podeljene medalje in knjižice "V spomin in opomin", ki jo je izdalo Združenje borcev za vrednote NOB Trebnje.

Ob otvoritvi in podelitvi nagrad smo obudili spomin na bivši praznik "Dan republike" in sprejem učencev osnovnih šol v pionirsko organizacijo.  Odličili smo se tudi, da bomo naslednje leto zopet organizirali strelsko tekmovanje v upanju, da se ga bo udeležilo še več ekip.

 

Boštjan SLADIČ   

Oglejte si tudi