Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

Šentrupert skozi mlade oči

Prvi oktobrski dan je bil za učence OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert poseben. Imeli smo namreč delovno soboto. Čeprav nismo sobote preživeti tako kot vsako drugo, da bi malo dlje spali, je dopoldne minilo prav veselo.

Ali ste se kdaj vprašali, kako je zgrajen kozolec. Koliko sta stari naša cerkev in naša fara? Kdo je bil Ivan Steklasa? Kaj je križev pot? Kdo je dal zgraditi cerkev na Veseli Gori? Zakaj je naša šola tako drugačna od drugih; namreč polna ilustracij?

Odgovore na vsa vprašanja so vam lahko postregli mladi turistični vodniki, učenci naše šole. Da, prav ste prebrali, mi osnovnošolci. Učenci smo se pod vodstvom učiteljev zelo dobro pripravili in učence ter obiskovalce vodili po različnih kulturno-zgodovinskih točkah v naši prelepi občini, ki nam ponuja mnogo priložnosti. Kaj pa je bilo najbolje? Vsi ste se lahko pridružili! Če pa niste videli vsega, pa ste na zaključni prireditvi v galeriji naše šole lahko slišali tudi kratke povzetke in dobili informacije o gotski cerkvi v Šentrupertu, Križevem potu, cerkvi na Veseli Gori, o kozolcih in stalnih razstavah na šoli. Ob tej priložnosti ste prejeli tudi zloženke, ki smo jih izdelali z mentorji.

Sledila je še pogostitev in vsi smo se razšli dobre volje, prepričani, da smo opravili nekaj dobrega, za nas in za turizem v naši občini.

Ida Ramovš, učenka 7. razreda

Foto: Jaka Darovec, Tea Škarja in Jože Tratar

Oglejte si tudi