Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Opravili splošno razpravo o proračunu

ŠENTRUPERT, 24. december 2015 – Občinski svet Občine Šentrupert je na 9. redni seji opravil splošno razpravo o predlogu proračuna za prihodnje leto in ocenil, da župan lahko pripravi predlog proračuna za drugo obravnavo. Proračun za prihodnje leto je nižji od letošnjega, sprejet pa bi bil lahko že na naslednji redni seji.
Predlog proračuna za leto 2016 tako na prihodkovni strani predvideva 3,88 milijona evrov, na odhodkovni pa 3,95 milijona evrov (veljavni proračun za tekoče leto je na prihodkovni strani visok 4,2 milijona evrov, na odhodkovni pa 3,9 milijona evrov). V proračunu je predvidenih 1,26 milijona investicijskih odhodkov.

 

"Večino razpoložljivih sredstev bomo namenili komunalni infrastrukturi, cestam, deloma tudi ureditvi trga v Šentrupertu – v okviru teh sredstev je predviden razpis arhitekturnega natečaja, s katerim bomo dobili najbolj primerno rešitev. Tudi sredstva za rušitev hiše na trgu so predvidena v proračunu. Vse ostalo pa bo podvrženo temu, kaj se bo naslednje leto dogajalo in kako se bodo odpirali novi razpisi v finančni perspektivi 2014-2020," pravi župan Občine Šentrupert Rupert Gole

 

Skupaj je tako med drugim v predlogu proračuna za ceste predvidenih 540 tisoč evrov (146 tisoč evrov za pločnik in javno razsvetljavo ob drugi etapi ureditve državne ceste med Slovensko vasjo in Šentrupertom), za komunalno ureditev ravnanja z odpadno vodo 292 tisoč evrov, za področje vodooskrbe 178 tisoč evrov, preostalo pa za nakup zemljišč in urejanje prostorskih dokumentov in priprave druge dokumentacije za investicije.

Ostali sklepi:

Občinski svet je na včerajšnji seji v nadzorni svet JP Energetika Šentrupert imenoval Ervina Pfeiferja in Suzano Leban, zaradi nove ocene stroškov dela zaradi dogovora o ukrepih na področju stroškov dela in drugih ukrepov v javnem sektorju za leto 2016 pa so potrdili tudi nove cene vrtca, ki bodo veljale s 1. januarjem. Za prvo starostno obdobje bo nova cena 445,74 evra (3,66-% zvišanje) in za drugo starostno obdobje 327,85 evra (4,19-% povišanje) na otroka. Potrdili so še program letnega vzdrževanja občinskih cest za prihodnje leto ter mandat novoizvoljeni članici občinskega sveta iz druge volilne enote, Karmen Ramovš.

Oglejte si tudi