Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Odvoz mešanih odpadkov na tri tedne

 V občinah Temeniške in Mirnske doline bo treba z novim letom bolj dosledno ločevati odpadke, saj bo Javno podjetje Komunala Trebnje mešane komunalne odpadke odvažalo na tri tedne.

 

Gre za poskusno obdobje odvoza mešanih komunalnih odpadkov. Z ukrepom želijo spodbuditi uporabnike k bolj doslednemu ločevanju odpadkov, zmanjšanju količine mešanih komunalnih odpadkov ter s tem k bolj gospodarnemu ravnanju s komunalnimi odpadki.

 

Kljub temu, da se odpadki na tri tedne že odvažajo v številnih slovenskih občinah, bomo po polletnem poskusnem obdobju spremenjenega načina odvoza mešanih komunalnih odpadkov v naših občinah preučili tako pozitivne kot tudi morebitne negativne učinke ukrepa in se nato odločili, na kakšen način bomo odvoz izvajali v prihodnje. Uporabnike prosimo, da vse morebitne težave, ki se bodo pojavile zaradi spremenjenega načina odvoza odpadkov, nemudoma sporočijo na Komunalo,“ pravi direktor Javnega podjetja Komunala Trebnje Stanko Tomšič.

 

Za povratne informacije in razreševanje morebitnih nevšečnosti bodo delavci Komunale dosegljivi na številkah 073481822 in 040757622. Odvoz mešane komunalne embalaže in odvoz bioloških odpadkov ostajata nespremenjena, po novi dinamiki pa se bo odvažal preostanek odpadkov. Območje štirih občin bo namreč razdeljeno na 13 con, za vsako posamezno pa je natančno določen datum odvoza mešanih komunalnih odpadkov, embalaže in bioloških odpadkov, kar je podrobno prikazano na koledarju odvoza, ki ga bodo vsa gospodinjstva prejela v teh dneh.

 

Odločitev o spremenjenem načinu odvoza odpadkov za nekajmesečno poskusno obdobje so sprejeli občinski sveti občin Trebnje, Mokronog–Trebelno, Mirna in Šentrupert in je eden od ukrepov za omejitev dviga cene zaradi dodatnih stroškov obdelave odpadkov. 

 

Oglejte si tudi