Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Spremembe cene programa vrtca

V vrtec Čebelica pri Osnovni šoli dr. Pavla Lunačka Šentrupert bo s 1. oktobrom vključenih 92 otrok v petih oddelkih. Na včerajšnji, 15. redni seji, je tamkajšni občinski svet sprejel nove cene programov vrtca.

 

Na junijski seji je občinski svet potrdil povišan normativ števila otrok v oddelkih (90+5). Ker so se vmes trije otroci izpisali, so morali prilagoditi fleksibilni normativ razmeram in ustvariti pogoje za vpis med letom, da bodo lahko sprejeti otroci, ki bodo februarja in marca izpolnili starostni pogoj.

 

Vključenost otrok v vrtec Čebelica je 77-odstotna, izven matične občine pa je v različne vrtce zaradi vožnje staršev na delo, začasnih bivališč in podobno vključenih še 16 otrok. Do konca šolskega leta bo v vrtec vključenih 95 otrok in če se predvsem stroški zaposlenih ne bodo bistveno spremenili, bodo včeraj sprejete cene ostale do konca šolskega leta,“ je pojasnila višja svetovalka za družbene dejavnosti na občinski upravi Občine Šentrupert Dani Grandovec.

 

Nove cene so malenkost višje - za oddelek prvega starostnega obdobja 462,63 evrov mesečno na otroka (povišanje za 3,28 odstotka), za kombinirani oddelek 371,07 evrov mesečno na otroka (povišanje za za 0,69 odstotka), za oddelek drugega starostnega obdobja pa 335,60 evrov na otroka (povišanje za za 0,01 odstotka).

 

Ostali sklepi:

Občinski svet Občine Šentrupert je včeraj kot prvi v Mirnski dolini prvič obravnaval Odlok o sodelovanju pri skupnem izvajanju in koncesiji za gospodarsko javno službo obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov na območju občine Šentrupert, seznanili so se s polletno realizacijo proračuna za leto 2016, ki na prihodkovni strani znaša nekaj več kot milijon evrov, na odhodkovni pa nekaj več kot 1,14 milijona evrov, kar je odstotkovno primerljivo s preteklimi leti. Člani in članice občinskega sveta so obravnavali še predlog načrta investicijskega vzdrževanja občinskih cest za prihodnji dve leti, ki ga bodo še dopolnili in uskladili s predlogom proračuna za prihodnje leto, ki ga bo občinski svet obravnaval že na prihodnji redni seji.

Oglejte si tudi