Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

POČASTITEV MEDNARODNEGA PRAZNIKA DNEVA ŽENSK

V organizaciji KORK Šentrupert so učenci, člani Otroškega pevskega zbora Osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert in člani Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Šentrupert 8. marca pripravili koncert za stanovalce Doma starejših občanov (DSO) Trebnje.  Najprej je nastopil Mešani pevski zbor DU Šentrupert, uvod v nastop pa je podal profesor  Jože Zupan iz Šentruperta. Koncert je bil posvečen kulturnemu prazniku, ki smo ga praznovali  pred kratkim in seveda ženskam, ki so ta dan praznovale. Pevci so skupaj z zborovodkinjo Duško Lah Peček pripravili prisrčen program z naslovom "Babica pripoveduje". Obudili so stare ljudske pesmi, ki so jih prepevale njihove mame in babice. Del koncerta pa je bil namenjen tudi sodobni zvrsti glasbe, saj so se pevci lotili tudi repanja. Stanovalci so bili nad nastopom navdušeni, ravno tako pa so s presenečenjem koncert spremljali tudi prisotni otroci.
V odmoru se je predsednica KORK Šentrupert Ruža Brcar zahvalila vodstvu DSO, ki je omogočilo nastop kot tudi prisotnim gostom, med njimi županu Občine Šentrupert Rupertu Goletu, ki je stanovalce doma tudi pozdravil.

V drugem delu koncerta so nastopili člani Otroškega pevskega zbora Osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert pod vodstvom Nataše Dragar in ob spremljavi prof. Martine Gorenc.  S svojimi pesmimi so popeljali stanovalce v otroška leta in nemalo prisotnim so se ob poslušanju orosile oči.  Za zaključek pa je nastopil tudi mladi harmonikaš Klemen Brcar, ki je s svojo harmoniko vzpodbudil stanovalce, da so skupaj zapeli. Na koncu so učenci za stanovalce pripravili tudi lično izdelana darila in jim zaželeli lepo praznično popoldne.     

Oglejte si tudi