Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Odmevna projekcija filma Razredni sovražnik v Deželi kozolcev

Občina Šentrupert in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti OI Trebnje ter Dežela kozolcev so letos združili moči in se odločili, da krajanom ponudijo novo poletno dogajanje, letni kino v Deželi kozolcev.
Odločitev, kateri film ponuditi občinstvu se je sprva zdela težka, vendar pa je pregled slovenskih filmov zadnjih let postregel z očitno odločitvijo, ki se je izkazala tudi za pravo. Razredni sovražnik Roka Bička, film, ki še vedno prejema številne nagrade, tako v slovenskem kot evropskem prostoru, je pritegnil lepo število gledalcev.

Na začetku prireditve sta zbrane pozdravili občinska svetnica Ruža Brcar in posebna gostja, igralka Špela Novak. Slednja je v pogovoru s Petro Krnc razkrila kako je bilo sodelovati pri tem filmu in kakšno sled je pustil v njenem življenju. Da se je film dotaknil prav vseh priča že to, da so ga gledalci na koncu nagradili z aplavzom.

Dogodek je bil v kraju zelo lepo sprejet, zato lahko z gotovostjo rečemo, da se letnemu kinu v Šentrupertu obeta svetla prihodnost.

 

Za kino vzdušje so s svojo gostinsko ponudbo dodatno poskrbele tudi Društvo podeželskih žena in deklet Šentrupertske šmarnice ter Dežela kozolcev.

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti OI Trebnje

 

 

Povezave

Rtvslo

Oglejte si tudi