Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

28. redna seja: Seznanili so se z realizacijo

Občinski svet Občine Šentrupert se je včeraj sešel na 28. redni seji, na kateri se je seznanil z realizacijo proračuna v preteklem letu – ta je bila zaradi prestavljenega začetka gradnje čistilne naprave na Dobu malo nižja kot v preteklosti.
V Šentrupertu so lani realizirali nekaj manj kot 3,3 milijona evrov (68 %) od načrtovanih 4,8 milijona evrov prihodkov in dobrih 3,3 milijona evrov (64,4 %) od načrtovanih 5,2 milijona evrov odhodkov. Za investicije v Deželi kozolcev in Center za ohranjanje kulturne dediščine so porabili skupaj 261 tisoč evrov, za rekonstrukcijo dela ceste z ureditvijo pripadajoče infrastrukture v vasi Draga (I. faza) 97 tisoč evrov in za ostale rekonstrukcije lokalnih cest 42 tisoč evrov. Za te naložbe so pridobili tudi 232 tisoč evrov nepovratnih sredstev.

 

V lanskem letu – lahko ocenim – da je občina Šentrupert bila uspešna pri realizaciji vseh planiranih investicijskih projektov. Res pa je, da se je zamaknila realizacija velikega investicijskega projekta – to je Čistilna naprava Dob – iz leta 2013 v celoti v 2014 in mogoče je iz tega naslova na prvi pogled odstotkovno nekoliko nižja realizacija v primerjavi s preteklimi leti,“ pojasnjuje direktorica Občinske uprave Občine Šentrupert Mateja Jazbec

 

Za izgradnjo Čistilne naprave Dob so namreč v minulem letu planirali 579 tisoč evrov, ki pa jih v celoti prenašajo v letošnje leto. Gradnja naj bi se v kratkem tudi začela.

 

Ostali sklepi:

Občinski svet je včeraj med drugim spremenil odlok o razglasitvi kulturnih spomenikov na območju Občine Šentrupert za kulturne spomenike lokalnega pomena v skrajšanem postopku. Omenjeni odlok je bil sprejet še v skupni Občini Trebnje, med spomenike lokalnega pomena pa je brez privolitve lastnikov vpisal tudi Kregljev mlin v Roženberku. S spremembo odloka sta občina in Zavod za varstvo kulturne dediščine prisluhnila želji lastnika in mlin umaknila s seznama kulturnih spomenikov lokalnega pomena.


Svet pa se je seznanil še s Strategijo odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih vod na območju občine Šentrupert izven aglomeracij in v aglomeraciji Slovenska vas.

Oglejte si tudi