Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Obisk romarjev iz župnije Makole

Kako lepo je, ko se povežemo ljudje različnih župnij, skupaj zapojemo in se poveselimo. Tako smo se župljani šentiljske župnije družili z romarji iz župnije Makole, ki so nas skupaj s svojim župnikom g. Tonijem Kmetom obiskali v soboto, 1.marca.

V preteklem letu smo romarji iz naše župnije obiskali župnijo Makole kar dvakrat. Najprej ob našem romanju v Studenice, Makole, Štatenberg in na Ptujsko Goro v mesecu novembru, ko smo obiskali g. Tonija Kmeta, ki je v lanskem letu nekaj časa služboval v naši župniji. Zatem pa še ob ogledu živih jaslic v Studenicah v mesecu decembru. Obakrat so nas župljani Makol zelo gostoljubno sprejeli.

V želji, da jim njihovo dobroto vsaj delno povrnemo, smo jih povabili, da tudi sami obiščejo našo župnijo. Tako smo ob njihovem obisku najprej skupaj prisostvovali sveti maši v naši župnijski cerkvi, zatem smo se družili ob dobri kapljici in pecivu v dvorani župnijskega doma. Sveto mašo sta skupaj darovala g. Toni Kmet in naš župnijski upravitelj g. Igor I. Novak, ki  je po koncu svete maše obiskovalcem predstavil zgodovino naše župnije in župnijske cerkve. Ponosni smo, da lahko obiskovalcem pokažemo tako urejeno in vzdrževano župnijsko cerkev, za kar se imamo zahvaliti našemu pokojnemu župniku g. Janezu Horvatu.

Veseli smo, da so se župljani Makol na naše povabilo odzvali v tako velikem številu. Verjamem, da jih tudi sami kmalu ponovno obiščemo.

Oglejte si tudi