Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-0°C
Oceni objavo

Vabilo: Ureditev pešpoti do gradu Cmurek, 24. 4. 2017, ob 16. uri

Na Tratah se že od leta 2013 trudimo, da bi oživili dediščino in prispevali k višji kakovosti življenja prebivalcev ob meji. Območje mejnega prehoda na Tratah po eni strani kazi podobo ne samo občine, pač pa tudi same Slovenije, saj daje slabo podobo o nas vsem, ki prestopijo mejo. Po drugi strani pa zatečeno stanje ni varno za vse več pešcev, ki občudujejo naše gozdove, reko Muro ter grad.

Ideje za izboljšanje obmejne situacije v Muzeju norosti iščemo skupaj s Tehnično univerzo na Dunaju. Študenti arhitekture so pod mentorstvom Eve Mair in Johannesa Paara ter Eliasa Dornerja ves zimski semester študijskega leta 2016/2017 razvijali različne možnosti posegov, ki bi izboljšali pogoje v tem obmejnem pasu. Na gradu Cmurek si je mogoče ogledati njihove makete in projektne zasnove.

V ponedeljek, 24. aprila 2017, ob 16. uri sledi nadaljevanje. Tokrat vas vabimo, da se nam pridružite na javni razpravi o ureditvi pešpoti od meje do gradu Cmurek in naprej čez most do Murecka in seveda od Murecka spet nazaj na grad.

Dogodek se začne ob 16. uri v mestni hiši v sosednjem Murecku, od tam se bomo napotili peš čez most, kjer si bomo ob 17.30 uri v živo ogledali obmejno situacijo ter se peš napotili naprej na grad. Ob 16.15 bo na gradu potekala predstavitev projekta ter ogled razstave "11 vizij za Trate / Mureck". Tako kot vedno bomo tudi tokrat poskrbeli za prevod!

Vljudno vabljeni, da sem nam pridružite na dogodku, na katerem bomo na novo utirali najboljše poti! In ne pozabite na osebni dokument ter primerno pohodno obutev!

Oglejte si tudi