Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
PON.
11°C
0°C
Oceni objavo

Pojasnilo o zaprtju poslovalnice Nove KBM v Šentilju

Tudi na Občini smo bili presenečeni nad nenadno odločitvijo Nove KMB, da zapre poslovalnico v Šentilju. Novico smo izvedeli od občanov oz. zaposlenih na enoti banke teden dni pred zaprtjem.

Župan je takoj proučil situacijo in predvidel možnosti, da bi se lahko z banko še kakorkoli pogajal. Izhodišča so bila zelo slaba predvsem zaradi tega, ker Občina ni lastnik poslovnih prostorov, ampak jih ima banka v najemu od zasebnega lastnika. Kljub skrbi za dostopnost različnih storitev vsem občanom, ne moremo vplivati na poslovanje in interes banke.

V petek se je župan sestal z direktorico sektorja poslovne mreže, ki mu je pojasnila razloge za zaprtje poslovalnice. Navedla je, da poslovalnica ni dosegala pričakovanih rezultatov rasti, zato je banka v preteklem obdobju izvedla več ukrepov, s katerimi je želela povečati uspešnost poslovalnice. Kljub temu obseg prodaje in uspešnost poslovalnice nista bila na pričakovanem nivoju. V analizi so ugotovili, da v poslovalnici občani opravljajo pretežno enostavne bančne posle - dvige, pologe, plačilo UPN in v zelo majhnem obsegu druge bančne posle; veliko je tudi uporabnikov elektronske banke. Ker vse enostavne posle lahko komitenti opravijo na enem od bankomatov in na eni od treh Pošt v Šentilju in okolici, je bila edina racionalna odločitev, da poslovalnico zaprejo. Vsakega komitenta so o zaprtju obvestili z osebnim pismom; vsak si lahko poljubno izbere poslovalnico Nove KBM, kjer bo posloval v prihodnje. Tistim, ki se posebej ne bodo odločili za izbrano poslovalnico, pa bodo poslovanje avtomatično prenesli v Poslovalnico Melje. Z zamenjavo poslovalnice oziroma prenosom poslovanja v Poslovalnico Melje ali izbrano drugo poslovalnico ne bo nobenih stroškov in vse kartice ostanejo v veljavi (zaradi zamenjave poslovalnice ni potrebno zamenjati kartice).

Župan je predstavil tudi možnost, da bi posredoval pri zasebniku, ki je lastnik prostorov, za znižanje najemnine, vendar je direktorica pojasnila, da glede na obseg vseh drugih stroškov, to ne vpliva na odločitev.

Na Občini obžalujemo, da je zaradi poslovnega interesa prišlo do zaprtja in svetujemo občanom, da se v največji možni meri poslužujejo bankomatov, ki jih bo banka, tako so zatrdili, v prihodnje s posodobitvami nadgradila še z novimi funkcionalnostmi (npr. plačilo UPN z nizko provizijo); ter da enostavne posle (predvsem dvige in pologe) opravljajo na pošti – Poštna banka Slovenije (ki je v večinski lasti NKBM d.d.), predvsem pa, da se poslužijo elektronske banke Bank@Net kot najcenejšega in udobnega načina poslovanja. Za zahtevnejše posle pa vas vabijo v druge poslovalnice Nove KBM na lokacijah, ki vam najbolj ustrezajo.

 

Hvala lepa za razumevanje in s spoštovanjem,

Uprava Občine Šentilj

 

 

Poslovni čas pošte

Maistrova ulica 2

2212 Šentilj v Slovenskih goricah

  • ponedeljek 8.00 - 11.30 in 14.30 - 18.00
  • torek 8.00 - 11.30 in 14.30 - 18.00
  • sreda 8.00 - 11.30 in 14.30 - 18.00
  • četrtek 8.00 - 11.30 in 14.30 - 18.00
  • petek 8.00 - 11.30 in 14.30 - 18.00
  • sobota 8.00 - 11.00 

Oglejte si tudi