Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Zgodovina Moto kluba Kelti

V Sloveniji se v zadnjih desetih letih pojavlja fenomen združevanja lastnikov jeklenih konjičkov, ki ob nedeljah zloščeni stojijo že skoraj pred vsako hišo. Takšne skupine motoristov ustanovijo društvo, si nadenejo svoje izvirno ime in z njim povezan prepoznavni znak.

Tako je tudi na območju Sladkega Vrha in okolice prvega decembra 2006 je 32 voznikov motornih koles-motoristov ustanovilo moto sekcijo Kelti, ki je delovalo v okviru športnega društva DAKŠA- Špic. Ime smo prevzeli po staroselcih, keltskih Tavriskih, ki so na območju občine Šentilj živeli v četrtem in tretjem stoletju pred našim štetjem in tukaj pustili pomemben zgodovinski pečat. V zapisih naših prednikov obstaja poziv; Bežimo, Kelti grejo! Lahko rečemo, da se tudi po naših žilah pretaka bojevita keltska kri.

 

Ideja o motorističnem združenju je v naših krajih naletelo na izjemen odziv in število članov je v naslednjih dveh letih bliskovito naraščalo. Začutili smo potrebo po samostojnem društva, katerega ustanovna seja je potekala 27. Januarja 2008 v Sladkem Vrhu. Cilji članov Moto kluba Kelti so bili predvsem razvijanje pristnih prijateljskih vezi, medsebojnega spoštovanja, humanosti, sodelovanja, pomoči, motorističnega in športnega duha, neodvisno od  politične, etnične, verske ali druge pripadnosti. Med pomembne cilje moto-kluba smo uvrstili tudi aktivnosti, ki bi spremenile splošno negativno mnenje o motoristih. Člane je združevala neizmerna ljubezen do motorjev in vožnje z njimi, ter organizirana  potovanja v bližnje in oddaljene kraje.

 

Osnovne ideje Moto-kuba Kelti so tudi po osmih letih delovanja ostale nespremenjene, sledimo svojim ciljem in verjamemo v boljšo in lepšo prihodnost. Vsakoletno organiziramo blagoslov motorjev na Zgornji Velki in kresovanje, ter motoristično srečanje v Sladkem Vrhu. Omenjeno predstavlja najodmevnejše prireditve v naših krajih saj nas letno obišče preko tisoč motoristov od blizu in daleč. Društvo je danes preraslo svoje okvirje in tako delujemo na različnih področjih. Še posebej smo ponosni na humanitarno dejavnost, kjer vsako leto pomagamo pomoči potrebnim v naših krajih.

 

Oglejte si tudi