Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

PGD Velka obvešča krajane s sončnimi eletrarnami

Gasilci PGD Velka se izobražujejo za gašenje na sočnih elektrarnah.
 Gasilci PGD Velka se vedno izobražujemo po planu in programu, ki smo si ga zadali, saj se čutimo odgovorne, da gremo v koraku s časom!


Poudarek dajemo znanju in spremljamo razvoj tehnike v svetu, Sloveniji in na koncu tudi na področju, ki ga pokriva naša PGD. Prav tako pa vedno obnavljamo znanja v naših vrstah praktično, teoretično in delujemo v smislu preventive. Prav zato bi radi zapisali nekaj besed.


Vsi vemo, da so fosilna goriva draga, zaloga pa omejena. Zraven tega onesnažujejo okolje in zrak, ki ga dihamo. Enako velja za lesna goriva, ki so se v zadnjih letih vrnila na naša ognjišča. Iz tega vidika je človek začel izkoriščati veter, vodo in sonce, da bi pridobil električno energijo, brez katere ne znamo živeti! In prav o izkoristku sonca za pridobivanje električne energije je potrebno zapisat nekaj besed!


Vsi vemo, da je požar strešne konstrukcije, kateri je najpogostejši, tudi najzahtevnejši.

Kadar pa so na strehi nameščeni moduli sočne elektrarne in prisoten električni tok je posredovanje za gasilca zelo zahtevno in nevarno, kakor tudi za vse ostale, ki se nahajajo na mestu intervencije. Da bo intervencija naravnana pravilno, požar hitro saniran in požarna škoda čim manjša, pozivamo vse občane Krajevne skupnosti Velka oziroma požarnega okoliša, ki ga pokrivamo, kateri imajo na svojih zgradbah nameščeno sončno elektrarno oz. Photovoltaične module (P.V.), da nam predložijo požarni načrt, ki ga moramo preučiti.

Na podlagi načrta se bomo v sodelovanju z graditeljem seznanili z značilnostmi naprave in po potrebi nabavili orodja ter opremo, ki je potrebna za uspešno posredovanje.

S tem pozivom želimo omejiti nastanek večje požarne škode, preprečiti poškodbe ali celo smrtne žrtve, katere so ob omenjenem požaru sicer redke, a vseeno v prevelikem procentu možne!

Na pomoč!                                                                                                                                         PGD Velka

 

 

Oglejte si tudi