Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Občni zbor članov planinskega društva Paloma Sladki Vrh

V petek, 24. 1. 2014, je v prostorih krajevne skupnosti na Zgornji Velki potekal občni zbor PD Paloma Sladki Vrh.

Na občnem zboru smo najprej pregledali delo v lanskem letu,  za katerega lahko rečemo, da je bilo dokaj uspešno na vseh področjih delovanja društva. Med drugim je potrebno omeniti zgledno urejeno Šentiljsko in Marijino planinsko pot, ki jo urejajo naši markacisti. Varuhi gorske narave so zelo aktivni tako na občinski, kakor tudi na medobčinskem nivoju. Pri obnovi Ribniške koče je potrebno omeniti, da se je v celoti obnovil tretji apartma, ki je ob sami koči. Planinskih izletov je bilo organiziranih več, kot jih je bilo načrtovano. Tudi Šentiljska pot je čez celo leto zelo obiskana.

 

Po potrditvi dela v lanskem letu je sledil sprejem  programa za letošnje leto. Tako finančnega, kot tudi  planinske dejavnosti, načrt dela z mladimi, markacistov, varuhov gorske narave ter načrt obnove Ribniške koče.  Sprejeli smo tudi pravilnik »Prijatelji PD Paloma«. Pravilnik določa, da se lahko za tovrstno članstvo odločijo polnoletni posamezniki, ki imajo pravico sodelovati na občnih zborih, nimajo pa pravice glasovati. Sodelujejo  lahko tudi na planinskih izletih, ki jih prireja društvo, vendar na svojo odgovornost, kar pomeni, da v času izleta niso zavarovani. Letna članarina znaša 10 €.

 

Pred  občnim zborom je bilo možno poravnati tudi članarino za leto 2014,  med samim zborom pa smo si ogledali  fotografije članov planinskega društva, ki so jih opravili  na svojih planinskih pohodih.

Večer se je zaključil v dobri družbi ob zakuski, ki jo je, tako kot vsako leto, pripravila turistična kmetija Dreier.

Oglejte si tudi