Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Likovna delavnica na gradu Cmurek

V nedeljo, 13. julija 2014, med 10. in 12. uro, vabljeni na grad Cmurek na Tratah, kjer se bo pod vodstvom mag. Saše Bezjak odvijala likovna delavnica za odrasle in otroke.

Vtisi vodenega ogleda gradu Cmurek in spokojne Kresnice še niso šli v pozabo, a v Muzeju norosti, Trate vas že vabimo na naslednjo prireditev, in sicer na:


LIKOVNO DELAVNICO za otroke in odrasle

V nedeljo, 13. julija 2014, od 10. do 12. ure, bomo sprostili svojo ustvarjalnost v nori umetniški delavnici skupaj z mag. Sašo Bezjak, akad. slikarko in kiparko ter prof. likovne umetnosti.

Tako otroci kot odrasli, vsi v starosti od 3 do 99 let, ste prisrčno vabljeni, da se nam pridružite in se ob navdihu glasbe in videoposnetkov prepustite barvam in čopičem. Prosimo, da otroke oblečete v oblačila, ki jih lahko popackajo.

 

Prispevek za material: 5 € na družino, udeležba je brezplačna.


RAZSTAVA SKRIVNOSTNI SVET REKE MURE na gradu Cmurek, Trate
Razstava fotografij »Skrivnostni svet reke Mure, najbogatejši rečni ribji biotop Evrope«, je odprta med vsemi našimi prireditvami in vsak 2. in 4. petek v mesecu od 19. do 21., pa tudi po dogovoru.

 

Reko Muro zaradi njene biotske raznovrstnosti štejemo v sam vrh evropskih rek. V delu pred mostom v Cmureku Mura nudi življenjski prostor 65 vrstam rib, trem vrstam rakov in piškurju. Razstava je priložnost, da si prvič ogledate vse vrste in se seznanite z njihovimi lastnostmi. Besedilo ob fotografijah je na voljo v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku.

Z razstavo hočemo zbujati interes in zavedanje o bogati raznolikosti vrst v reki Muri in s tem tudi podpirati ohranitev tega izjemnega naravnega življenjskega prostora.

V BRALNEM KROŽKU se bomo spet srečali v petek, 12. septembra ob 19. uri. Veselimo se skorajšnjega snidenja!

Norost na meji / Muzej norosti Trate 

Oglejte si tudi