Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Delavnica: Učinkovito spletno komuniciranje

Tudi mi, ki nas »čas priganja« iz društva upokojencev Sladki Vrh smo se udeležili delavnice
Ker pač želimo, tudi na področju sodobne elektronske komunikacije, iti v korak s časom, kolikor nam ga je še ostalo, ni hudič, če mali Janezek, ki je komaj začel govoriti, že tapka po mobiču, tablici ali notbuku. komunicira po Skypu in je na Facebooku, da se tega ne bi naučili tudi mi.

 

Na delavnici smo spoznali delo in u uporabo platforme Local PRESS, tako da bomo lahko vse naše medijske vsebine enostavno pripravljali in urejali, tako za tiskano glasilo, kot tudi za objavljanje na spletnih straneh, na mobilnih napravah, v družabnih omrežjih, v e-novicah, v kabelskih omrežjih, itd. Vse to nam, poleg danes osvojenega znanja, omogočajo računalniki in ostale sodobne naprave in komunikacijske poti.

 

Mi in tisti malo mlajši od nas se še spominjajo časov, ko sta v 70-tih letih prejšnjega stoletja, »Atari« in »Commodore 64« v 80-tih, bila glavna v mestu. Frekvenca jedra procesorja, slednjega, je znašala 0.985 MHz, vgrajenega je imel 64 kB pomnilnika, kar je za današnje čase nepojmljivo malo, ker danes govorimo o giga vrednostih. Še malce pred tem časom smo (so) imeli računalnike s trdimi diski kot je ta na sliki, ki je bil težak 1 tono, zmogel pa je »celih 5 MB spomina. Kdaj je bilo to boste zvedeli, če sliko babice prekopirate v enega od urejevalnikov fotografij in jo tam zavrtite za 180 stopinj. 

Povezave

Moja Občina

Oglejte si tudi