Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Delavnica ob noči čarovnic v Ceršaku

Turistično društvo Cer je pod vodstvom Žive Brumec, Barbare Potušek, Alje Plošnik in Rebeke Ul poskrbelo, da so otroci iz Ceršaka in bližnje okolice preživeli konec šolskih počitnic ustvarjalno in aktivno.
Praznovanje noči čarovnic je pomemben del ameriške tradicije, ki se je v zadnjih letih utrdilo tudi v Sloveniji. Oblačenje v  kostume in maskiranje, ki temelji na prikaznih, osebah iz grozljivk in literature, izrezovanje buč in izdelovanje strašljivih likov, vsako leto pritegne več otrok in odraslih iz Ceršaka in okolice.

 

Dogodek, ki smo ga priredili 31. oktobra v dvorani KS Ceršak, torej prav na noč čarovnic, je potekal približno tri ure. Udeleženci visokega starostnega razpona (vse od dveh let pa tja nad petdeset) so se v uvodu lotili izrezovanja buč in drugih ustvarjalnih aktivnosti ter se prepustili natančnim rokam naših treh pomočnikov, ki so otrokom na obraze risali različne podobe. Letos so se otroci maskirali predvsem v vampirje in zombije, nekateri so si zaželeli na licih motive duhov, netopirjev in pajkov.

 

Drugi del dogajanja je popestrila čarovnica Alja, ki je udeležencem prikazala čarovniški eksperiment, v tretjem delu pa so otroci sodelovali v treh igrah – prenašanju čarovniškega očesa na žlici, podajanju buč in ustvarjanju mumije.

 

Večer se je zaključil ob bruhanju vulkanov, pitju vročega čaja, iz katerega se je vil skrivnostni beli dim, in vriskanju otrok, ki so se lovili na čarovniškem pokopališču, nato pa se še čisto na koncu podali po kraju, da so z gorečimi bučami okrasili vrtove domov in pregnali iz Ceršaka vse zle duhove.

 

Letošnje aktivnosti TD Cer pa še zdaleč niso zaključene. Otroke bomo znova strašili, seveda pa tudi razveselili, 6. 12., ko nas bodo v dvorani KS Ceršak tradicionalno obiskali parklji in Miklavž.

Oglejte si tudi