Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Člani turističnega društva BROD Sladki Vrh smo organizirali spomladanski Pohod dobre volje

Zbrali smo se 25.4.2015 pri Pohorec Jožetu in Dragici na Sladkem vrhu. Prvi postanek je bil na Zgornji Velki pri družini Turnšek-Drajzibner, kjer so nas pričakali z obilno malico, da ne bi žejni nadaljevali poti so nam ponudili tudi domače žganje in vino. Pot smo nadaljevali do cerkve Marije Snežne na Zgornji Velki, kjer smo imeli krajši postanek. Odšli po Zg. Velki - Žabji vasi (po domače) in se priključili na glavno cesto Sladki Vrh – Trate, tu smo zavili k obmejni poti ob reki Muri. Naš pohod smo zaključili na začetni točki to je pri Pohorec Jožetu, kjer sta nam Anica in Jože pripravila malico. Skupaj se je pohoda udeležilo 22 udeležencev, prehodili smo 14 km.

Na poti od začetka do cilja, so nas nekateri domačini prijazno pozdravili in nas postregli s pijačo, kar občudujemo in smo veseli ter se jim zahvaljujemo in se priporočamo za drugič.

Hvala Rada in Peter, hvala Andreju, Jerici in Martinu, Francu.

26.4.2015 smo se udeležili kuhanja cirberškega kotla. Zasedli smo tretje mesto.

27.4.2015 pa smo se udeležili Čemaževega pohoda

Da smo lahko vse organizirali in se udeležili prireditev se moramo zahvaliti vsem donatorjem za prispevke to so: vinotoč Plateis- Kraner, Črnčič Vlado-BIO SAD, Šebart Marko in vse članice ki so spekle pecivo. Seveda posebna hvala gre družini Trunšek- Drajzibner za tako prijetno in obilno pogostitev.

Se vidimo na jesenskem pohodu dobre volje.

 

 

TD Sladki vrh

Oglejte si tudi