Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Sedem društev po sedmih letih obudilo Dneve dobre volje

Na Dnevih dobre volje, ki so se po sedmih letih ponovno izvedli v Ceršaku, se je v zadnjih dveh tednih avgusta v različnih igrah pomerilo sedem društev iz Ceršaka.
V petek, 22. 8. 2014, so moči združili Kegljaško društvo, Društvo upokojencev  in Prostovoljno gasilsko društvo ter priredili igre, na katerih so sodelovala vsa prijavljena društva. Kegljači so v svojih prostorih izzvali nasprotnike in dosegli prvo mesto, Društvo upokojencev je pripravilo tekmovanje v ruskem kegljanju, kjer so člani dokazali, da so brez konkurence, gasilci so priredili vajo z vedrovko in metanje vrvi, kjer jim je pri prvi igri zmaga ušla za las, druga igra jim ni šla popolnoma po načrtih, so se pa zelo izkazali pri kegljanju, kjer so dosegli drugo mesto.

V sobotnem popoldnevu so se kljub dežju na travnatem igrišču pri šoli borili člani društev, ki so tekmovali v malem nogometu, drugi del druženja pa je bil posvečen prenašanju jajc na žlici, po katerem je seštevek obeh iger prinesel dnevno zmago Turističnemu društvu Cer, sicer tudi organizatorju sobotnih iger.

Lepo nedeljsko jutro je bilo naklonjeno dopoldanskim organizatorjem, Ribiškemu društvu Kozjak in tekmovalcem, ki so se pomerili v ribolovu. Dnevi, preživeti ob ribnikih in reki, so se izplačali RD Kozjak, saj so dosegli pri svoji disciplini drugo mesto. Popoldne ni kazalo, da bo lahko teniško društvo izpeljalo načrtovani turnir v parih na domačem terenu, zato so se društva, namesto v igri tenisa, pomerila v namiznem tenisu v igri dvojic v dvorani Krajevne skupnosti Ceršak. Končni rezultat je dokazal, da sta člana Teniškega društva Simona spretna tudi pri igri z manjšimi loparji, saj sta osvojila prvo mesto.

Po nestrpnem čakanju na sobotne igre pod skakalnico v Ceršaku, ki jih je organiziralo Športno društvo Branka, tudi pobudnik in organizator letošnjih iger in Brankine konjenice, ki je potekala od jutra do poznega popoldneva, so se tekmovalci le preizkusili v zadnjih dveh zahtevnih disciplinah, teku na smučeh in metanju podkev, ki sta zaključili tekmovanje.

Nesporni zmagovalec srečanj je bil z 49 doseženimi točkami Kegljaški klub Ceršak, saj so drugouvrščeni društvi, PGD Ceršak in RD Kozjak, premagali kar za 12 točk. Četrto mesto je s 35 točkami doseglo Društvo upokojencev Ceršak, ŠD Branka je peto mesto branilo s 30 točkami, šesto mesto je z 28 točkami zasedlo Turistično društvo Cer, Teniškemu društvu Simona pa je s 23 doseženimi točkami pripadlo sedmo mesto (točke so se podeljevale glede na doseženo mesto – zmagovalec je prejel pri posamezni igri 7 točk, zadnji pa 1 točko). 

Slavnostnemu zaključku s podelitvijo pokalov in praktičnimi nagradami, ki so jih velikodušno omogočili donatorji, je sledilo druženje članov društev in obiskovalcev, v spremljavi zvokov žive glasbe, ki se je razlegala pod skakalnico ves večer.

Dnevi dobre volje so izvrsten primer sodelovanja društev, saj se v športnem duhu člani med seboj spoznajo in povežejo, hkrati pa povzročijo zanimanje ostalih krajanov vseh generacij, da se vključijo v dogajanje in začutijo pripadnost kraju. V zadnjih dneh avgusta je to uspelo organizatorju projekta, Konjeniškemu društvu Branka, in predsednikom ter članom društev, ki so se aktivno vključili v dogajanje. Potrudili se bomo, da bomo projekt ponovno izvedli naslednje in vsa nadaljnja leta ter morda spodbudili tudi druga društva v Občini Šentilj, da se povežejo med seboj in s skupno močjo organizirajo podobne prireditve.

Projekt Dnevi dobre volje je bil prvič izpeljan na pobudo Ribiškega društva Kozjak leta 2002, pred letošnjo ponovitvijo pa se je nazadnje izvedel v letu 2007, ki ga je organiziralo RD Kozjak.  

 

KD Branka, DU Ceršak, KK Ceršak, PGD Ceršak RD Kozjak, TD Simona in TD Cer         

Oglejte si tudi