Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Predpraznično druženje v Ceršaku

Kljub temu, da v začetku decembra nismo bili deležni težko pričakovanega snega, smo v Turističnem društvu Cer poskrbeli, da je v Ceršaku zavladalo praznično vzdušje.
5. decembra smo povabili v dvorano KS Miklavža in parklja, ki sta razveselila otroke z darili, še pred njunim prihodom pa je za prijetne trenutke poskrbela gledališka skupina iz OŠ Sladki Vrh, ki je pod vodstvom Danice Ferk odigrala simpatično lutkovno predstavo z naslovom Kužek išče prijatelja. 

 

Letošnjo zimo je našo okolico prijazno pozdravilo božično drevo, ki so nam ga podarili predstavniki Občine Šentilj, zato smo se odločili, da na zadnjo adventno nedeljo pred dvorano KS priredimo predbožično druženje krajanov. Otroke smo povabili, da so s seboj prinesli okraske, ki so jih izdelali sami, in dodali prazničnemu drevesu, na katerem so zadnje decembrske dni že svetile lučke, še posebno noto. V zameno za okrasek je vsak otrok prejel lonček z božičnim motivom, iz katerega je mamljivo dišal zimski čaj.

Prijetno popoldne so s pesmimi dodatno popestrili otroci iz vrtca Ceršak in mešani pevski zbor KUD Mejnik. Nejc Hauptman in Blažka Ul sta nas razvedrila z igranjem na bariton in na kitaro, ob koncu pa nas je v večer prijetno zazibal kvintet pihalnega orkestra Občine Šentilj.

Otroci, ki so že ves mesec nestrpno pričakovali moža z darili, so se razveselili Božička, ki sta ga do dvorane pospremila pomočnica Lea Jakoš z Rudolfom mlajšim. Mladi Rudolf je v svoji vreči prinesel slastne grizike, ki so jih marljivo izdelali škratje iz Zelene hiške v Selnici ob Muri, Božiček pa je pokramljal z otroki in preveril, če so zanj že napisali pisma s svojimi željami.

 

Predbožično druženje je bilo v Ceršaku v letu 2014 izvedeno premierno, lahko pa skoraj z gotovostjo zatrdimo, da bo, glede na številčni obisk krajanov in nasmejane obraze otrok, ki so pripomogli, da je božično drevo zaživelo prav zaradi njihovih čudovitih okraskov, ta dogodek kmalu postal eden izmed tradicionalnih prireditev turističnega društva.

Oglejte si tudi