Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

CIRBEŠKI KOTL 2016

CIRBEŠKI KOTL PONOVNO USPEL

V soboto, 7. 5. 2016, je v maneži Ferkove kmetije v Ceršaku, ponovno potekalo tekmovanje v kuhanju golaža.

Lepo sončno vreme je privabilo veliko množico ljudi, ki  so prišli vzpodbujati 37 ekip. Med njimi je bila tudi Županova ekipa, katere glavni kuhar je bil sam  župan  občine Šentilj g. mag. Štefan Žvab in ekipa TD Dravograd. S slednjo se je naše društvo tudi pobratilo.

Ko so že kuhalnice veselo plesale v kotlih, je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše. Otroci so se pomerili v okraševanju vafljev.Najbolj iznadljiv in izviren si je zaslužil naziv Masterchef. To je bil vafelj: Gentleman - Tine Ferk.

Aroma se je pričela širiti po celi vasi in tako privabila še več ljudi. Ob 14. uri se je kuhanje zaključilo. Čeprav so bili vsi golaži okusni in stojnice privlačne, je tričlanska strokovna  komisija morala izbrati TOP 10. Zmagovalna ekipa je bila ekipa TD Cer iz Ceršaka.

Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na blagoslov traktorje »OLDTAJMERJEV«.  Le- te so lastniki pripeljali iz vasi in sosednje Avstrije ter avtomobilov »SPAČKOV« s kluba spačkov iz Maribora.

Druženje, zabava s plesom in hrano se je prevesila v pozno popoldne. Če ne bi bilo dežja, verjetno tudi v noč.Tako pa je ploha pregnala marsikaterega obiskovalca.

Veliko zaslug za uspeh gre pripisati vsem članom društev, ki so s svojim trudom pripomogli k postavitvi in poskrbeli za organizacijo.

Zahvalili pa bi se tudi vsem donatorjem, ki so nam pomagali pri izvedbi te prireditve.

Se vidimo 2017.

Športno društvo Branka Ceršak

Oglejte si tudi