Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Bralni krožek v gradu Cmurek na Tratah

Če ste se čez poletje spet navdušili nad branjem, bo tokratno povabilo morda pravšnje za vas. Vabimo vas, da se nam pridružite v bralnem krožku, v katerem se ljubitelji leposlovja srečamo enkrat mesečno.

V gradu Cmurek na Tratah se od meseca januarja tega leta srečujemo v bralnem krožku. Vsak mesec skupaj izberemo knjigo, se potopimo med njene strani in se drugi petek v mesecu spet srečamo. S pomočjo zgodb se sprehajamo po oddaljenih in bližnjih krajih ter odkrivamo raznolika pota in usode ljudi.

Začeli smo z delom Sovraži me, rad me ima, dvori mi, ljubezen da, mož in žena sva lanskoletne Nobelove nagrajenke Alice Munro in nadaljevali z romanom Samotnost praštevil italijanskega pisatelja Paola Giordana. April je prinesel Angela pozabe koroške Slovenke Maje Haderlap. Nadaljevali smo s slovenskim pisateljem Lojzetom Kovačičem in njegovim romanom Prišleki. Junija smo preiskali Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa, britanskega pisatelja Marka Haddona.

Po kratkem poletnem premoru v mesecu septembru spet začenjamo z bralnim krožkom. Za tokratno branje smo izbrali roman Katarina, pav in jezuit slovenskega pisatelja Draga Jančarja.

Vabimo vas, da sežete med platnice, sledite Katarini na njeni poti do Kelmorajna, in se nam pridružite v pogovoru o knjigi, ki se bo odvil v petek, 12. septembra 2014, ob 19. uri, na gradu Cmurek na Tratah.

Muzej norosti, Trate

Oglejte si tudi