Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
9°C
NED.
21°C
11°C
Oceni objavo

Grad Cmurek: Koncert Ensemble Leviathan, sobota, 20. avgust 2016, ob 20.30

V okviru festivala SEVIQCS Brežice bomo na gradu Cmurek na Tratah v soboto, 20. avgusta 2016, gostili francosko glasbeno skupino Ensemble Leviathan, ki v središče postavlja  pesmi blaznosti. S programom nam bodo uprizorili ''zmešano stran'' baroka.

Koncert se prične ob 20.30., vas pa vabimo, da se nam pridružite že ob 19.30, ko se bo začel kratek pogovor z umetniki, temu pa bo sledil še voden ogled po novi razstavi Muzeja norosti z naslovom »Neskončne Trate norosti«.

O ANSAMBLU ENSEMBLE LEVIATHAN IN KONCERTNEM PROGRAMU


Projekt Ensemble Leviathan je nastal leta 2015, in sicer z muzikološkimi študijami Lucile Tessier, ki je tudi umetniška direktorica ansambla. Ob študiju baročne glasbe londonskega gledališča iz druge polovice 17. stoletja je odkrila fascinantno glasbo, polno ekstremnih emocij. Postavila si je jasen cilj – odkrivanje novih načinov izvajanja baročne glasbe, iskanje neznanega repertoarja, eksperimentiranje z interpretacijo. Tako se je ansambel specializiral za angleško baročno glasbo, ki se fokusira na muzikalne forme norosti londonske odrske umetnosti iz konca 17.stoletja. Ta zelo dobro reflektira nered, radovednost, bizarnost norosti in pomeni največji izraz baroka.

 

Repertoar je sestavljen iz Pesmi blaznosti, ''Mad Songs'', bizarne glasbene oblike, ki se je pojavila kot odraz fascinacije takratnega londonskega prebivalstva nad ''težavnim umom'' oziroma norci. Skladatelji so muzikalno uprizarjanje karakterjev, ki so izgubljali razum, izkoristili za novosti in eksperimente. Pravo atrakcijo so predstavljale vokalistke, za katere so po večini tudi bile napisane Pesmi blaznosti, saj jim je do takrat bilo prepovedano javno nastopati. S tem pa so končno dobile priložnost, da pokažejo zmožnosti vokalne tehnike in dramatične moči.

 

Različne razsežnosti norosti bo s svojim programom izrazil Ensemble Leviathan, in sicer z interpretacijo, ki dopušča raziskovanje skrajnih zmožnosti instrumenta z namenom izraziti najgloblja in najbolj intimna čustva. Te nam bodo pričarali tudi najbolj priljubljeni instrumenti angleških skladateljev. Melanholična viola da gamba, na katero bo igrala Julie Dessaint, nežna kljunasta flavta, ki jo bo igrala Lucile Tessier in romantična teorba, ki jo bo ob kitari igral Pierre Reinderknecht. Z njimi bodo sopranistka Eugenia Lefebvre, baritonist David Witczak in čembalist Clement Geoffroy.

 
VEČ INFORMACIJ IN NAKUP VSTOPNIC

Cena vstopnic v juliju: 18 EUR

Cena vstopnic v avgustu: 20 EUR

Cena vstopnic na dan koncerta: 25 EUR.

Da bi se čim bolj sproščeno prepustili koncertnemu dogodku, je Festival Seviqc poskrbel za organizacijo prevoza (»festibus«) iz Ljubljane na Trate in nazaj.

 

1) Vstopnice  lahko kupite osebno pri Muzeju norosti

Kontakt za Slovenijo:

Monika Bezjak, monika.bezjak@muzejnorosti.eu, tel: 00386 031 238 877

Kontakt za Avstrijo:

Reinhard Padinger, reinhard.padinger@muzejnorosti.eu, tel.: 0043 664 89 60 520


2) Vstopnice lahko kupite na prodajnih mestih Eventima.

3) Vstopnice lahko kupite preko spletne strani Festivala Seviqc.

 

Oglejte si tudi