Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Šempeter-Vrtojba med dvanajstimi razvojno najbolj prodornimi občinami Slovenije v letu 2015

V okviru slovenske ISSO raziskave projekta Zlati kamen, ki že četrto leto išče razvojno najbolj prodorno občino, je znanih dvanajst finalistk iz štirih regij. Rdeča nit letošnjega izbora je trajnostna usmerjenost občin, zato je strokovni svet dodatno pozornost posvetil t.i. zelenemu proračunu. Razglasitev regionalnih zmagovalk in nacionalne zmagovalke bo potekala na konferenci Zlati kamen 10. marca  2015.

 

Da bi projekt enakomerneje porkival celo Slovenijo, so organizatorji projekta kandidatke izbirali po štirih posebej oblikovanih regijah. Dvanajst razvojno najbolj prodornih občin Slovenije 2015 (po regijah) je:

1. Zahodna Slovenija (Primorska in Gorenjska): Kranj, Piran, Šempeter-Vrtojba
2. Osrednja in JV Slovenija: Kostel, Ljubljana, Šentrupert
3. Od Posavja do Koroške: Kozje, Slovenske Konjice, Velenje
4. Vzhodna Slovenija: Ljutomer, Murska Sobota, Turnišče

 

Zlati kamen je sistem za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave za dvig kvalitete življenja. V širšem smislu tako meri na vsakega državljana – želi ga osveščati in tako razvijati v bolj kritičnega volilca. Nagrado Zlati kamen se od leta 2012 podeljuje razvojno najbolj prodorni občini, tisti, ki zaradi svoje razvojne, v prihodnost in v dobro občanov usmerjene dejavnosti pomeni primer dobre prakse in zgled za ostale.

 

Leta 2012 je občina Šempeter-Vrtojba osvojila bronasto nagrado. 2013 se je prebila na prvo mesto med občinami z najvišjo stopnjo dosežene kakovosti življenja, leta 2014 pa so kazalniki ISSO pokazali, da je Šempeter-Vrtojba občina z najbolj uravnoteženim stanjem in dinamiko razvoja med slovenskimi občinami.

 

vir: www.zlatikamen.si

Oglejte si tudi