Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

V Primorskem tehnološkem parku odprl vrata četrti Start:up Geek House v Sloveniji

Včeraj, 29. november je v prostorih Primorskega tehnološkega parka potekala otvoritev Start:up Geek House Nova Gorica. Prostor s pripadajočimi programi je namenjen mladim talentom, tehnološkim navdušencem in startup podjetjem, ki aktivno razvijajo svoj prototip s katerim želijo doseči globalni podjetniški preboj. Otvoritvi je ob 13. uri sledil dogodek ”Prihodnost je v tvoji dlani”, na katerem so organizatorji in partnerji projektov ITIME+ in Imagine Cup 150 zbranim študentom in startup podjetnikom predstavili priložnosti sodelovanje v omenjenih programih.

Novogoriški Start:up Geek House je četrti tovrstni prostor v Sloveniji, ki smo ga v Primorskem tehnološkem parku vzpostavili v partnerstvu s Start:up centri Tehnološkega parka Ljubljana, RC IKT iz Kranja in Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru. ”Start:up Geek House je prostor (co-working space) namenjen izključno ambicioznim, drznim, malo norim in podjetnim talentom z znanjem z visoko dodano vrednostjo, ki snujejo nov podjetniški podvig”, je opisala Tanja Kožuh, v.d. direktorice Primorskega tehnološkega parka.

Mreža partnerjev je ključ do uspeha

Primorski tehnološki park z namenom oblikovanja celovitega spleta storitev poslovne podpore za uspešen razvoj in rast startup podjetij, vse od podjetniške ideje do globalne rasti podjetja, v goriški prostor vnaša nove programe.

’’Start:up Geek House Nova Gorica predstavlja pomemben del inovacijskega okolja Primorskega tehnološkega parka, zato tovrstne pobude v občini z veseljem pozdravljamo in podpiramo!’’ je svoje zadovoljstvo izrazil mag. Milan Turk, župan Občine Šempeter-Vrtojba in dodal: ’’Primarni namen takšnega prostora je sodelovanje in izmenjava znanj med stanovalci ter tudi snovanje novih podjetniških podvigov.’’


Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica, pa je povedal: ’’ V Mestni občini Nova Gorica smo naklonjeni novim programom tehnološkega parka. Pričakujemo, da se bodo s celovito podporo, ki jo startup podjetniki tukaj dobijo, hitreje razvijala najbolj perspektivna in na globalni trg usmerjena podjetja. Poudariti želim, da ne gre le za poslovne prostore, ampak predvsem za nadgradnjo vsebin, ki jih tehnološki park ponuja podjetnikom.’’


Brez celovite tehnološke podpore v tovrstnih iniciativah ne gre, zato kot tehnološki partner Start:up Geek Housov sodeluje Microsoft Slovenija, ki ga je na novogoriški otvoritvi zastopal Boštjan Stražar, vodja poslovanja za razvoj aplikativnih rešitev in ob tem povedal: »Pri Microsoftu, kjer se že vrsto let posvečamo spodbujanju ustvarjalnosti in inovativnosti mladih, ocenjujemo, da je za nov slovenski razvojni preboj ključno tesnejše sodelovanje čim širšega kroga deležnikov. Geek House Nova Gorica je odličen primer tovrstnega sodelovanja, zato smo njeno delovanje z veseljem podprli. Verjamemo, bo nudila pravo okolje za ambiciozne mlade, ki se podajajo na podjetniško pot. Pri Microsoftu se zavezujemo, da jim na vsakem koraku njihove podjetniške kariere pomagamo z vrhunskim znanjem, izdelki in tehnologijami.«


Dogodka v okviru Geek Day Nova Gorica so se udeležili predvsem mladi talenti

Geek Day za mlade talente smo zaokrožili z dogodkom ”Prihodnost je v tvoji dlani”. Zanimiv, tehnološko in poslovno obarvan program, je pritegnil številne udeležence. Izjemno smo veseli, da ga je udeležilo rekordnih 150 mladih talentov in startup podjetnikov. Najbolj so bili zastopani študenti Multimedijskih komunikacij, programa, ki ga v tehnološkem parku izvaja Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, študenti informatike Višje strokovne šole TŠC Nova Gorica in študenti Univerze v Novi Gorici. Prav iz teh vrst si namreč v tehnološkem parku nadejamo največ stanovalcev v Geek Houseu in nosilcev novih startup podjetij.


Do 15. decembra čas za prijavo na ITIME+ pospeševalnik idej

Osrednji namen dogodka je bil, da udeležence seznanimo s priložnostmi, ki jih ponuja mobilna revolucija, ter jim predstavimo programa ITIME+ pospeševalnik idej in Imagine Cup. ITIME+, na katerega se lahko mladi talenti prijavijo do 15. decembra, ponuja brezplačno 6 mesečno bivanje v Start:up Geek House, odlično mentorstvo ter najboljšemu kar 20.000 EUR denarne nagrade, ki jo prispevata Razvojni center IKT iz Kranja in družba tveganega kapitala META Ingenium.


Oglejte si tudi