Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Dobrodelna prireditev Korak iz teme je pohodnike popeljala po šempetrskih ulicah

Športno društvo Mark Šempeter je v petek, 16. novembra 2012, pripravilo 16. pohod “Korak iz teme”. Dobrodelna prireditev, katere namen je mladini ponuditi nekaj, kar bo koristilo njihovemu zdravju, tako telesnemu kot psihičnemu, saj se čas dogodka ujema z mesecem boja proti zasvojenosti, ne le z drogami, pač pa tudi proti drugim, manj očitnim vrstam, se je začela ob 17. uri pred gasilskim domom v Šempetru.

V pohod je uvedel kratki program, ki so ga oblikovali učenci Osnovne šole Ivana Roba Šempeter in mlada godba z Vogrskega, skoraj 400 pohodnikov, predvsem šolarjev in njihovih staršev, pa so nagovorili
župan občine Šempeter-Vrtojba, Milan Turk, ravnateljica osnovne šole, Slavica Bragato, in predsednik ŠD Mark, Silvo Kokot. Temu je sledil približno 5 km dolg pohod z baklami po šempetrskih ulicah. Nezahtevna pot je bila primerna za vsakogar, predvsem pa so seje razveselili najmlajši. Pohod se je zaključil pred Gasilskim domom, kjer je vse pohodnike čakal čaj, pečena jabolka in pečen krompir.

Dobrodelna sredstva, teh naj bi bilo okrog 500, bodo podarili učencem Osnovne šole Ivana Roba za izboljšanje njihovih študijskih pogojev. Pohod je vključen v evropski koledar pohodniških prireditev, udeležilo pa se ga je tudi precej Italijanov.

Oglejte si tudi