Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Usposabljanje na področju gozdarstva za varno delo v gozdu

Zavod za gozdove Slovenije izvaja v okviru Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020 Usposabljanje na področju gozdarstva za varno delo v gozdu iz Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 za leto 2015. Usposabljanje je namenjeno lastnikom, zakupnikom in uporabnikom gozdov ter zaposlenim pri pravnih ali fizičnih osebah, ki so registrirana za gozdarsko dejavnost in potrebujejo znanja s področja varnega dela v gozdu. Usposabljanja so za udeležence brezplačna, izvzeta sta prehrana in nezgodno zavarovanje.

 

Cilj usposabljanja je povečanje varnosti pri delu v gozdu z motorno žago in traktorjem s poudarkom na zmanjšanju števila nezgod med lastniki gozdov in neprofesionalnimi izvajalci del v gozdovih ter povečanju njihove učinkovitosti pri delu v gozdu. ZGS bo zato izvajal naslednje vrste usposabljanj: varno delo z motorno žago (16 ur) - dvodnevni tečaj in varno delo s traktorjem (teoretični in praktični del) - enodnevni tečaj. Usposabljanja se bodo izvajala v mesecu septembru in oktobru 2015 (termini).


Udeleženci se na usposabljanje prijavijo pisno z vlogo in izjavo, ki jo posredujejo na Območne enote Zavoda za gozdove Slovenije. Usposabljanja se lahko udeležijo le z ustrezno osebno varovalno opremo (najmanj gozdarska zaščitna čelada, zaščitne rokavice, proti vrezne hlače in ustrezna obutev) in lastno motorno žago. Starost udeležencev je najmanj 16 let. Podrobnejše informacije za udeležence usposabljanj je možno videti na tej povezavi.

 

Projekt financira Evropski kmetijski sklad v okviru Programa razvoja podeželja za obdobje 2014 - 2020 za leto 2015. Naročnik je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, izvajalec pa Zavod za gozdove Slovenije v sodelovanju s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo iz Postojne kot podizvajalcem.

Oglejte si tudi