Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Šempetrski policisti izvedli poostren nadzor nad preprečevanjem negativnih posledic pri uporabi pirotehničnih izdelkov

Iz Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da so danes, 29. decembra 2011, policisti Policijske postaje Šempeter pri Gorici izvedli načrtovan poostren nadzor, da bi tako kot policisti drugod po Sloveniji tudi na tem območju preprečili negativne posledice, do katerih lahko pride pri uporabi pirotehničnih izdelkov. Policisti so poostrene aktivnosti z namenom preprečevanja neprevidne, nepremišljene in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov izvedli predvsem na tistih krajih, kjer je prepovedana uporaba pirotehničnih izdelkov.

Šempetrski policisti so izvajali današnji nadzor peš in so bili pri tem še posebej pozorni nad uporabo pirotehničnih izdelkov, kjer je prepovedana njihova uporaba (v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnice, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve). Policisti so omenjeni nadzor izvajali tudi v okolicah osnovnih in srednjih šol, tukajšnje splošne bolnišnice in zdravstvenega doma, drugih strnjenih naseljih ter na avtobusnih postajališčih v Šempetru pri Gorici, Vrtojbi, Biljah in Mirnu. Policisti so pri izvajanju nadzora ugotavljali tudi kršitve določb drugih zakonskih predpisov.

Šempetrskim policistom se je v okviru medsebojnega sodelovanja z medobčinskih redarstvom (Medobčinska uprava občin Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko in Miren-Kostanjevica) pridružil tudi občinski redar pri izvajanju nadzora nad novo prometno ureditvijo na glavnem trgu v Šempetru pri Gorici in bližnji okolici, ki je skupaj s policisti izvajal nadzor nad spoštovanjem določb 31. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (območje umirjenega prometa) in ugotavljal druge morebitne kršitve s svojega delovnega področja.

Po besedah komandirja Policijske postaje Šempeter pri Gorici Kristjana Mlekuša so policisti občanke in občane pri delu tudi opozarjali glede uporabe pirotehničnih izdelkov, ki je pogosto zelo moteča še posebej za starejše ljudi in bolnike, pa tudi za hišne živali. Pri izvajanju poostrenih aktivnosti z namenom preprečevanja neprevidne, nepremišljene in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov v mesecu decembru 2011 so šempetrski policisti zasegli 65 pirotehničnih izdelkov in v zvezi s tem zoper dva kršitelja uvedli hitri postopek z odločbo prekrškovnega organa zaradi kršitev določb Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.


Sicer pa vodstvo šempetrske policijske postaje skupne oblike sodelovanja z medobčinskim redarstvom pozitivno ocenjuje. Že v preteklem obdobju so namreč policisti z občinskimi redarji že izvajali določene skupne oblike sodelovanja .

Oglejte si tudi