Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Otvoritev enote Tehnološkega parka IN PRIME v Šempetru pri Gorici

V torek, 12. junija 2012 je v Šempetru pri  Gorici potekalo odprtje enote Tehnološkega parka IN PRIME, ki bo namenjen razvojno-raziskovalni dejavnosti, laboratorijem ter prototipni proizvodnji in proizvodnji malih serij s poudarkom na elektroniki. Poleg tega bodo v njem zagotovljene tudi prostorske možnosti za delovanje novih inovativno-tehnoloških podjetij.

Objekt ima v štirih etažah 2.550 m2 površin. Z izgradnjo nove stavbe bo omogočena zaposlitev večjega števila visoko izobraženega, predvsem tehničnega kadra, posredno pa tudi novih proizvodnih delovnih mest tako v Iskri Avtoelektriki kot v širšem okolju. Celotna vrednost enote v Šempetru pri Gorici kot ene od štirih enot Tehnološkega parka IN PRIME znaša 3 milijone EUR. Z izgradnjo bo omogočena zaposlitev večjega števila visoko izobraženega, predvsem tehničnega kadra, posredno pa tudi novih proizvodnih delovnih mest tako v Iskri Avtoelektriki d.d. kot v širšem okolju.


V letu 2008 je bilo na Goriškem zasnovano gospodarsko središče IN PRIME z vizijo, da se regija razvije v vodilno regijo Evrope na področju obvladovanja energije, naprednih materialov in tehnologij za trajnostni razvoj. Kot osrednji del gospodarskega središča je bil zasnovan projekt Tehnološki park IN PRIME, v katerega so se povezala podjetja Hidria, Primorje, Salonit in Iskra Avtoelektrika. Tehnološki park je zasnovan mrežno, zato je lociran na štirih lokacijah v regiji – v Ajdovščini, Anhovem, Spodnji Idriji in Šempetru pri Gorici. Skupno gre za okoli 10.000 kvadratnih metrov poslovnih površin.

Projekt Tehnološkega parka IN PRIME je bil odobren na javnem razpisu Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije konec leta 2008. Njegova vrednost je bila ocenjena na 24,8 milijona evrov. Za izvedbo so bila pridobljena evropska sredstva v višini deset milijonov evrov iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vir: STA

Oglejte si tudi