Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Z obiskom grobov se bomo spomnili rajnih

Bliža se 1. november in s tem dan spomina na mrtve. To je čas, ko še posebej množično obiskujemo grobove in se spominjamo rajnih. Tudi v naši občini bodo na grobovih v spomin na umrle svojce zagorele sveče in potekale komemoracije. V Šempetru se bomo mrtvih najprej spomnili na komemoraciji na pokopališču ob spomeniku padlim ob 11. uri. V Vrtojbi pa bo komemoracija ob 14. uri ob spomeniku NOB. Verni, ki na ta dan obhajajo praznik vseh svetih, bodo dan zaznamovali z mašami v obeh župnijah, blagoslov grobov in molitev za rajne pa bo na obeh pokopališčih ob 15. uri.

Policija svetuje


V času praznikov policija okoli pokopališč, na cestah, ki povezujejo večja središča, ter na mejnih prehodih pričakuje povečan promet. Ob tem vse opozarja, naj ne pozabijo na lastno varnost in varnost svojega premoženja.

Policisti svetujejo, da se na pot odpravite pravočasno, dosledno upoštevate cestnoprometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč. Na parkiriščih ob pokopališčih v vozilu ne puščajte torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov, svoja vozila pa primerno zavarujte. Med prazniki, ko denarne ustanove niso odprte, velja večjo pozornost nameniti tudi pri dvigu denarja na bankomatih.

Oglejte si tudi