Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Nagrado za najboljšo stransko žensko vlogo prejela Vlasta Klančič

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Nova Gorica, Ajdovščina, Idrija in Tolmin so v nedeljo, 6. aprila, organzirale slavnostni zaključek Srečanja gledaliških skupin Severne Primorske, segmenta Linhartovega srečanja, ki je letos 53. po vrsti in ga prireja Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne ljubiteljske gledališke predstave in s tem vzpodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne gledališke produkcije tako na regionalni kot državni ravni. Predstave namreč najprej potekajo na območni ravni, kjer si vse sodelujoče ogleda strokovni ocenjevalec in po ogledu vseh predstav sestavi program za regijsko Linhartovo srečanje. Na podlagi izbranih skupin pa se državni selektor odloči za nabor glavnih predstav, ki bodo sodelovale na Linhartovem srečanju - Festivalu gledaliških skupin Slovenije.

 

Tokratno regijsko srečanje je sooblikovalo štirinajst amaterskih gledaliških ansamblov tako iz Slovenije kot iz zamejstva. Med njimi je bilo tudi Kulturno umetniško društvo Šempeter - dramska sekcija. Predstave si je strokovno ogledal in ocenil Gorazd Jakomini in podelil osem nagrad. Med nagrajenci za stransko žensko vlogo je tudi Vlasta Klančič (Kulturno umetniško društvo Šempeter - Dramska sekcija), ki je nagrado prejela za upodobitev »Angele Vončina« v predstavi Čaj za dve Toneta Partljiča in v režiji Gorazda Jakominija.

 

Nagrade so prejeli še Franc Krnel (Gledališko društvo Kontrada Kanal) in Janez Zore (Prosvetno društvo Štandrež, Dramski odsek) za stransko moško vlogo; Chiara Muccu (Prosvetno društvo Štandrež, Dramski odsek) za stransko žensko vlogo; Božo Tabaj (Prosvetno društvo Štandrež, Dramski odsek) in Miran Skubin Piko (Kulturno umetniško društvo Igralska skupina Drežnica) za glavno moško vlogo; Roberta Marussi (Prosvetno društvo Štandrež, Dramski odsek) za glavno žensko vlogo ter Petja Beerginv (Kulturno umetniško društvo Igralska skupina Drežnica), ki je prejemnica posebne nagrade za kustumografijo.

Predstava Prosvetnega društva Štandrež - Dramski odsek Trije vaški svetniki Petra Militarova v režiji Jožeta Hrovata je po izboru strokovnega spremljevalca, gospoda Gorazda Jakominija, razglašena  za najboljšo predstavo v celoti Srečanja gledaliških skupin Severne Primorske - Linhartovega srečanja 2014.

 

Oglejte si tudi