Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Pripravljenih je 10 paketov POPRI znanja za razvoj uspešnih podjetniških zgodb

Čas do izteka roka za prijavo na vseslovensko podjetniško tekmovanje POPRI – Podjetje za prihodnost se počasi izteka. Mladi po vsej Sloveniji se že pripravljajo na tekmovanje, nič pa še ni izgubljeno za tiste, ki ideje še nimajo. Časa je še dovolj, da začnejo raziskovati probleme ljudi in družbe, poiščejo ideje in razvijejo rešitve, ki jih povežejo s potencialnimi kupci. Organizator tekmovanja Primorski tehnološki park na Facebook profilu tekmovanja POPRI objavlja koristne napotke za tekmovalce, s katerimi želijo tekmovalcem ponuditi dodatno podjetniško znanje in jih spodbuditi k razvoju še boljših podjetniških zgodb.

 

Pripravljenih je deset paketov POPRI znanja, ki bodo tekmovalcem v pomoč pri oblikovanju podjetniške zgodbe tako, da bodo na tekmovanju lahko dosegli čim boljši rezultat. Gre za napotke, kako priti do dobre ideje, kako se lotiti, da iz nje nastane uspešna zgodba, kje mora biti fokus pri njenem razvoju, pa tudi zakaj je problem pomembnejši od rešitve. Tekmovalci bodo dobili tudi informacije, kako oblikovati tim in kako idejo predstaviti.

 

'Pomembno je, da vsi, ki imajo ideje za inovativne izdelke in storitve, najprej pomislijo na problem, ki ga z idejo rešujejo. Ugotoviti morajo, kdo ima problem, kakšen je in tudi kako pomemben je. Naslednji korak je, da razvijejo rešitev, nato pa poiščejo potencialne kupce, pri katerih rešitev testirajo. Pri tem je bistveno, da jim potencialni kupci dajo informacijo ali je rešitev ustrezna in ali bi zanjo bili pripravljeni plačati,' pove Maja Rajer Obid, vodja tekmovanja POPRI.

 

Rok za prijavo na tekmovanje je 23. 3. 2015. Obrazec za opis podjetniške ideje je objavljen na spletni strani www.popri.si, kjer so tudi ostale dodatne informacije o tekmovanju. Tekmujejo lahko: 1) študenti in diplomanti, 2) dijaki in 3) osnovnošolci od 7.-9. razreda. Strokovna komisija bo izbrala 10 polfinalistov iz vsake starostne kategorije, ki bodo 7. aprila 2015 komisiji ideje osebno predstavili in se potegovali za uvrstitev v finale. Trije finalisti iz posamezne skupine bodo javno predstavljeni na zaključni prireditvi, ki se bo odvijala 23. aprila 2015 v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici. Takrat bo tudi slavnostna razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad. Nagradni sklad znaša 5.000 EUR

Oglejte si tudi