Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Kmalu reggae osvežitev tudi pri nas

Med 26. in 28. julijem se bo na območju občine Šempeter-Vrtojba, v bližini nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda Vrtojba, odvijal 1. Overjam International Reggae Festival. Festival pridobiva vedno številčnejši odziv v Italiji, v Sloveniji pa vzbuja veliko medijsko pozornost, saj je prvi, ki tako blizu meje združuje dve državi in narodnostno mešano organizacijo, s tem pa še bolj utrjuje festivalsko idejo mir - pravice - svetovljanstvo!

Organizatorji so pripravili zanimiv in pester program. Ob mednarodno priznanih zasedbah, kot so Sizzla, Zion Train, General Levy, Makako Kump, Resistence in Dub, bomo slišali tudi izvrstne slovenske reggae izvajalce: v četrtek bodo na Overstage odru plošče sukali koprski Freedom Fighters, v soboto bodo na glavnem odru koncertirali mariborski Siti hlapci, na Overstage odru se bosta predstavila Puparobie&Dubsystem sound ter Ziggi&Dubtafari sound, na Dancehallu bodo obiskovalce razgreli energični Roots in Session iz Ljubljane, na Dub area odru pa bo razvnemala Djane Sista!

Poleg zibanja in uživanja v reggae melodijah bodo dnevi minevali ob pestrem obfestivalskem dogajanju. Številne italijanske in slovenske nevladne organizacije in neprofitna društva so že pristopila k festivalu. Prirejali bodo srečanja, konference in raznorazne tečaje (npr. djemba, didgeriddo, capoeira, joga), filmske večere in druge kulturne/rekreacijske dogodke. Festivala se bo udeležilo tudi društvo ARCI iz Trsta, ki bo urejalo šotor "Tendarci", kjer se bodo odvijale delavnice in številne druge dejavnosti. Med obravnavanimi tematikami bodo tudi etično finančno poslovanje, trajnostni razvoj, mednarodno sodelovanje za razvoj, pravična družba, človekove pravice itd. Festival bo gostil tudi nekatere ugledne goste, kot je gospa Askale Selassie, nekdanja menedžerka jamajškega Marley's Studio in ustanoviteljica zavoda Empress Menen Foundation.

Oglejte si tudi